• 92.3 MHz - 94,7 MHz
  • Petak, 29.03.2024 - 11:26

Aleksandar Vučić: Na šta bi ličilo da ja kažem kako je Mladić heroj?

Aleksandar Vučić

"Ali bih zato imao šta da poručim ljudima u EU povodom različitih aršina i izjava o Srbiji i Hrvatskoj povodom posljednjih presuda", rekao je Vučić.

Kako je naveo, pokušat će da na sastanku sa predstavnicima zemalja EU u Briselu istakne "čemu je Srbija izložena, a kako se nekad prave slijepi i glupi kada je neko drugi u pitanju".

Vučić je rekao da su iz Srbije nakon presude ratnom zločincu Ratku Mladiću mogle da se čuju samo izjave sa akcentom na budućnost i iskazivanju poštovanja svim žrtvama, ne bježeći od teških tema. 

"A kakve su bile reakcije u regionu... Budućnost niko nije spomenuo. Bavili se Srbijom i Srbima, nažalost. Kako je to moguće da su svi za ponešto osuđeni, samo niko ni za jedan zločin nad Srbima", dodao je Vučić, a prenosi b92. 

Prema njegovim riječima, 95 posto građana Srbije smatra da je "presuda Ratku Mladiću protivpravna, loša i da ne korespondira sa činjenicama".

"Ali na šta bi ličilo da ja kao predsjednik države izađem pred javnost i kažem da sam protiv te presude, da je on heroj i da ćemo pokušati da osporimo presudu. A iz Hrvatske kritikuju. ’Vi Srbi oko Haga vodite računa šta ćete da kažete, a mi koji smo u EU govorit ćemo protiv Tribunala’ i jedne jedine presude im se ne sviđa. Koga ljudi zavitlavate više? Šta hoćete da pravite od nas?", kazao je Vučić. 

Govoreći o pitanju nestalih osoba Vučić je rekao da on želi da se to riješi, ali da "vi u hrvatskoj javnosti ne možete da kažete da je više nestalih Srba nego Hrvata. Nisu se valjda Srbi Krajišnici sami poubijali?"

  • klix.ba / Radio Bihać
  • 30.11.2017 - 12:29

TAGOVI

POVEZANE VIJESTI

POSLJEDNJE VIJESTI

OBAVIJESTI

VIDEO