• 92.3 MHz - 94,7 MHz
  • Četvrtak, 28.03.2024 - 14:56

Almin Handanagić: Među uhapšenima nema uposlenika ZZO USK

Nakon jučerašnjeg hapšenja zbog malverzacija sa dokumentacijom osiguranika ZZO

Almin Handanagić (foto: avaz.ba)

Osobama koje su jučer uhapšene, a sumnjiče se za malverzacije sa dokumentacijom osiguranika Zavoda zdravstvenog osiguranja Unsko-sanskog kantona, Kantonalni sud u Bihaću danas je, na prijedlog Tužilaštva USK, izrekao mjere pritvora i zabrane.

Medu uhapšenima su Ante Šantić, ljekar iz Kantonalne bolnice u Bihaću, te Sanel Okić, Mustafa Ibrahimpašić i Asim Redžepović iz bihaćkih i cazinskih firmi koje se bave proizvodnjom ortopedskih pomagala i farmaceutskih proizvoda.

Almin Handanagić, direktor ZZO USK tvrdi da među uhapšenima nema uposlenika Zavoda i dodaje da je ova ustanova na raspolaganju istražnim i organima gonjenja u ovom slučaju.

Nakon što je Tužilaštvo uputilo Sudu prijedlog za mjere pritvora, sutkinja u postupku Suada Kasum danas je donijela odluku. Prvoosumnjičenom Sanelu Okiću, vlasniku firme za proizvodnju ortopedskih pomagala u Cazinu, Sud je odredio mjeru pritvora u trajanju od 30 dana, a Asimu Redžepoviću, doktoru Anti Šantiću i Mustafi Ibrahimpašiću određene su mjere zabrane. Preostalih šestero još nije saslušano i imaju status svjedoka u postupku. 

  • Radio Bihać
  • 03.11.2017 - 14:48

TAGOVI

POVEZANE VIJESTI

POSLJEDNJE VIJESTI

OBAVIJESTI

VIDEO