• 92.3 MHz - 94,7 MHz
  • Bihać
    -3 °C
  • Ponedjeljak, 10.12.2018 - 07:26
Radio Bihać | 24 sata dnevno na frekvencijama 92,3 i 94,7 MHZ

Anonimni investitor zainteresiran za ulaganje u NK Jedinstvo

Grad će investirati u stadion i ostalu infrastrukturu, a privatni poduzetnik u trenersko-igrački kadar

Emir Mujadžić i Šuhret Fazlić

Na jučer održanoj konferenciji za novinare u bihaćkoj gradskoj upravi, napokon su najavljeni bolji dani za Nogometni klub Jedinstvo. Štrajk prvotimaca je prekinut, s obzirom da će ovih dana biti ispoštovan njihov zahtjev za isplaćivanje jedne plaće. Kako je jučer najavio Emir Mujadžić, predsjednik NK Jedinstvo, gradonačelnik Bihaća je jučer trebao doznačiti sredstva za isplatu plaća igračima. Mujadžić je izjavio da se mora zaboraviti sve ono što je bilo tamno i tužno, te izrazio nadu da Jedinstvo očekuje svjetlija budućnost.

Poziv da se zaborave brojni teški momenti, utemeljen je na osnovu interesa investitora iz regiona, koji bi se vrlo brzo trebao uključiti u rad Kluba. Da nije riječ o još jednoj „priči za malu djecu“, uvjerit ćemo se krajem sedmice, kada će zainteresiranog ulagača upoznati i navijači.

Šuhret Fazlić, bihaćki gradonačelnik, kaže da je prije 15 dana razgovarao sa čovjekom koji je bio na stadionu NK Jedinstvo i koji je najavio da želi da se bavi Jedinstvom u smislu ulaganja u trenersko-igrački kadar, pod uslovom da Grad bude partner u tom ulaganju, odnosno da se stadion vrati na upravljanje Gradu. Sutra će (petak) još uvijek anonimni ulagač doći u gradsku upravu na sastanak sa navijačima, pa onda i sa upravom Jedinstva.

Dakle, plan rješenja problema je da zainteresirani investitor sa gradskom upravom vodi NK Jedinstvo. Kako je rekao gradonačlnik Fazlić, sad sa stadionom upravlja JU za sport odmor i rekreaciju, a u narednom periodu je prioritet da se osiguraju normalni uslovi na terenima i na tribinama.

Čini se da dolaze bolji dani za Jedinstvo. Koliko smo samo ovo puta do sada čuli?! Zato, pričekajmo još malo, kako bismo se uvjerili da i do stadiona podno borića mogu doprijeti osvježavajući vjetrovi, karakteristični za neka sretnija mjesta.

  • Radio Bihać
  • 09.11.2017 - 09:27
  • 309

TAGOVI

POVEZANE VIJESTI