• 92.3 MHz - 94,7 MHz
  • Petak, 29.03.2024 - 09:40

„Autopraona Sajo“ osvajač Novogodišnjeg turnira

Još jednom je potvrđeno da se Novogodišnji malonogometni turnir u Bihaću s razlogom svrstava među najatraktivnije sportske manifestacije u ovom dijelu BiH

USKsport.ba

Ekipa Autopraona Sajo pobjednik je 33. izdanja Novogodišnjeg malonogometnog turnira „Bihać 2017/18“. U finalu je, tek boljim izvođenjem penala – savladan Malonogometni klub Clio.

„Ovo je jedan od najboljih turnira u BiH i uvijek mi je zadovoljstvo igrati u dvorani „Luke“. Zadovoljstvo je još veće, jer sam ga napokon i osvojio. Dugujem zahvalnost mojim saigračima, koji su mi značajno pomogli da dođem do priznanja najboljeg igrača“, rekao nam je Sanel Kovač iz pobjedničkog tima.

Najvještiji čuvar mreže na turniru Ahmed Fajković u prvi plan je istakao kvalitetu turnira i odličnu posjetu. „Ostaje samo žal zbog poraza u finalu. Nedostajalo nam je malo sportske sreće, ali vraćamo se i do godine“, dodao je Fajković.

Prošlogodišnji pobjednici PVC Džaja Autostil USKsport.ba ove godine su se morali zadovoljiti trećim mjestom. Halid Delić ponovo najbolji golgeter, s devet postignutih golova.

Još jednom je potvrđeno da se Novogodišnji malonogometni turnir s razlogom svrstava među najatraktivnije sportske manifestacije u ovom dijelu BiH. „Izuzetno smo zadovoljni interesovanjem i posjetom, sada je na nama da organizacijski napredujemo iz godine u godinu“,  riječi su Ermina Lipovića, direktora JU za sport, odmor i rekreaciju.

Ovogodišnji organizacijski iskorak definitivno prati i kvaliteta malog nogometa. Nekoliko hiljada posjetilaca, zaista je uživalo u izdanjima 79 prijavljenih ekipa iz svih gradova , odnosno općina USK-a i Republike Hrvatske.

Bolji od ostalih na kraju Fudbalski klub Krajina u pretpionirskoj konkurenciji, Nogometni klub Ćoralići kod pionira! Prvotimci MNK Bihać 1260 zasjenili su veteransku konkurenciju, dok će veliki pobjednički pehar za seniore – godinu dana biti u vlasništvu ekipe Autopraona Sajo.

  • Muhamed Sadiković
  • 15.01.2018 - 14:52

TAGOVI

POVEZANE VIJESTI

POSLJEDNJE VIJESTI

OBAVIJESTI

VIDEO