• 92.3 MHz - 94,7 MHz
  • Utorak, 19.03.2024 - 08:48

Bivši borci pred zgradom Parlamenta FBiH blokirali cestu

Traže hitno rješenje problema

Bivši borci Armije RBiH i HVO-a okupili su se ispred zgrade Parlamenta Federacije BiH, a ranije je najavljen dolazak bivših boraca iz 40 bh. općina. Bivši borci u borbi za svoja prava uoči današnje tematske sjednice posvećene boračkoj populaciji su blokirali cestu ispred Parlamenta.

Protesti su planirani paralelno s održavanjem tematske sjednice o stanju u oblasti boračko-invalidske zaštite i održavanjem sjednice Odbora za boračko-invalidska pitanja Zastupničkog doma Parlamenta FBiH.

Zgradu i ulaz osiguravaju jake policijske snage, ograda je postavljena, a u ulici Hamdije Kreševljakovića se broj boraca konstantno povećava.

"Znamo da se danas ne može donijeti zakon, ali želimo da nas stave na dnevni red i počnu raspravljati o nama. Naša tri zahtjeva znaju i ptice na grani. Obećali su nam zakon u aprilu, prošla je godina", rekao je jedan od boraca iz Srebrenika.

Podsjećamo, borci traže jedinstven i javan registar boraca, ukidanje finansiranja svih boračkih udruženja na svim nivoima i borački dodatak.

 

  • klix.ba / Radio Bihać
  • 23.05.2018 - 11:33

TAGOVI

POVEZANE VIJESTI

POSLJEDNJE VIJESTI

OBAVIJESTI

VIDEO