• 92.3 MHz - 94,7 MHz
  • Petak, 29.03.2024 - 11:05

Čović nakon sastanka sa Novalićem: Do kraja godine možemo aktivirati MAP

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Dragan Čović, nakon sastanka sa premijerom FBiH Fadilom Novalićem, izrazio je uvjerenje da još uvijek do kraja godine možemo aktivirati Akcioni plan za članstvo u NATO-u (MAP), naravno da bi se to desilo moraju se na neki način smiriti odnosi na političkoj sceni u BiH na svim razinama, javlja Anadolu Agency (AA).

Čović je rekao da su na ovom sastanku tokom prve posjete Vladi FBiH razgovarali o ključnim temama koje su ispred njih, a koje mogu na neki način promijeniti odnos prema BiH kada je u pitanju vanjska politika, prije svega je mislio na evroatlantski put.

"S te strane, obaveze koje smo ovih dana nekoliko puta usaglašavali sa predstavnicima EU i sa glavnim tajnikom NATO saveza kojeg ćemo posjetiti u narednih 15-20 dana stoje na tome da mi moramo napraviti osnove u BiH, uz svu dobru volju i jednih i drugih, da nam otvore ta vrata", istakao je Čović.

Danas je želio razgovarati sa Novalićem i predstavnicima Federalne vlade, a izrazio je sigurnost da će naredne sedmice to učiniti i sa zakonodavnom vlašću.

"Apsolutnom sam ohrabren da mi možemo imati nacrt proračuna vrlo brzo, da možemo, što se tiče Federacije, dati doprinos da ovaj dio akciza ide svojim tempom", izjavio je Čović.

  • 27.09.2017 - 08:45

TAGOVI

POVEZANE VIJESTI

POSLJEDNJE VIJESTI

OBAVIJESTI

VIDEO