• 92.3 MHz - 94,7 MHz
  • Bihać
    0 °C
  • Petak, 18.01.2019 - 16:54
Radio Bihać | 24 sata dnevno na frekvencijama 92,3 i 94,7 MHZ

Dio puta do Klise još uvijek blokiran

Zbog klizišta odsječena i putna dionica Martinbrod - Drvar

Željeznička komunikacija Ripač - Kulen Vakuf

Na snazi je i dalje preporuka za prokuhavanje vode za piće u Bihaću, Cazinu, Bosanskoj Krupi, Sanskom Mostu i Ključu, ...

Danas (12:46) izmjereni vodostaj Une u Bihaću iznosi 115 cm. Visina vode u Kulen Vakufu napokon je ispod granice od 3 m. Slični podaci stižu i iz Sanskog Mosta, Ključa i Krupe. Probleme i dalje predstavljaju kanali za odvodnju oborinskih voda.

Situacija je donekle normalizirana čak i u najugroženijim područjima Kulen Vakufa i Klise. Adnan Bajbutović, zamjenik predsjedavajućeg Savjeta MZ Kulen Vakuf kaže da je voda izišla iz nekih kuća. Jedan dio puta za Klisu je prohodan, dio puta od Klise prema Demirovića brdu još nije prohodan, a na putu od Vakufa do Martinbroda zbog klizišta je prohodna samo jedna kolovozna traka.

Said Mujić, šef CZ Grada Cazina, javlja da je i dalje najteže u Stijeni, prema naselju Vilenjača. Na toj prometnici poplavljen je most zbog čega je obustavljen saobraćaj.

U Bihaću je došlo i do nekoliko odrona snijega i grana na željezničkoj prometnici od Ripča do Kulen Vakufa. Reagirali su radnici Željeznica FBiH i pripadnici CZ, tako da je stanje sanirano.

Zbog klizišta je odsječena i putna dionica Martinbrod - Drvar.

Na snazi je i dalje preporuka za prokuhavanje vode za piće u Bihaću, Cazinu, Bosanskoj Krupi, Sanskom Mostu i Ključu.

U prilogu možete poslušati javljanja Muharema Kartala, direktor Kantonalne uprave civilne zaštite, Adnana Bajbutovića, zamjenika predsjedavajućeg Savjeta MZ Kulen Vakuf i Saida Mujića, šefa CZ Grada Cazina.

  • Radio Bihać
  • 15.03.2018 - 13:36
  • 354

TAGOVI

POVEZANE VIJESTI