• 92.3 MHz - 94,7 MHz
  • Bihać
    5 °C
  • Četvrtak, 17.01.2019 - 22:56
Radio Bihać | 24 sata dnevno na frekvencijama 92,3 i 94,7 MHZ

Erdogan nakon sastanka s Grabar-Kitarović: Izborni zakon je unutarnje pitanje BiH

Nakon svečanog dočeka hrvatske predsjednice, Grabar-Kitarović i Erdogan su u Predsjedničkoj palati u Ankari razgovarali o odnosu dvije zemlje, stanju u Bosni i Hercegovini te odnosu Evropske unije i Turske. 

Ranije je najavljeno da će tokom razgovora pažnju posvetiti i izmjenama Izbornog zakona u našoj zemlji koje traže predstavnici Hrvata u BiH, a Erdogan je na konferenciji za novinare, kako prenosi Večernji.hr, kazao da su izmjene zakona unutarnje pitanje BiH i da oni ne trebaju iznositi svoje mišljenje. 

"Potreban je što jači sistem savjetovanja zbog situacije u BiH, odgovarajuća ministarstva će se naći na zajedničkom sastanku, u tom dijalogu će biti vrlo važno biti da se ostvari zajednički cilj ka miru u našim regijama. BiH i stanje koje je u njoj prisutno je u okviru Dejtonskog sporazuma, to je zapravo njihovo unutrašnje pitanje. Mi možemo s trojnim sistemom i zajedničkim radom i nastojanjima pomoći, mi imamo stalnu namjeru i fokus da pomognemo, ali bez direktiva, ovako ili onako trebate raditi", kazao je Erdogan. 

Grabar-Kitarović je pak poručila da žele vidjeti kako se BiH razvija. 

"Želim naglasiti važnost sva tri konstitutivna naroda u BiH i potrebu da se nastavi s ustavnom reformom, što će osigurati budućnost sva tri naroda i budućnost BiH, koja će biti prosperitetna i koja će imati mogućnost nastavka pregovora s EU što je prije moguće. Mi se veselimo tome što ćemo susjedima pružiti svu pomoć na tom putu", rekla je predsjednica Hrvatske. 

  • klix.ba / Radio Bihać
  • 10.01.2018 - 09:29
  • 198

TAGOVI

POVEZANE VIJESTI