• 92.3 MHz - 94,7 MHz
  • Bihać
    0 °C
  • Utorak, 20.11.2018 - 01:04
Radio Bihać | 24 sata dnevno na frekvencijama 92,3 i 94,7 MHZ

Harun Sadiković: Sudije su me pokrale u polufinalu

Reprezentativac BiH u +100 kg kategoriji zaustavljen je u polufinalu od reprezentativca Bjelorusije, a zatim i od reprezentativca Srbije u repasažu za bronzanu medalju.

Savladao je on u prvoj borbi Veselina Ivanova iz Bugarske, zatim je bio bolji i od reprezentativca Srbije, Aleksandra Krsmanovića, te se plasirao u polufinale. Tamo je radio borbu protiv Uadzislaua Tsiarpitskog iz Bjelorusije, gdje je prema njegovom mišljenju pokraden, a zatim je izgubio i borbu za bronzu od Žarka Ćuluma iz Srbije.

- Savladao sam prvo Ivanova, zatim Krsmanovića i onda sam pokraden u polufinalu od sudija protiv Bjelorusa, Tsiarpitskog, te sam tako zaustavljen na putu do finala. U meču za treće mjesto poražen sam minimalnim rezultatom u golden score od reprezentativca Srbije, Žarka Ćuluma, rekao je za Oslobođenje Harun Sadiković.

Sezona za bosanskohercegovačkog reprezentativca je bila dobra. Osvojio je peto mjesto na najjačem Grand slamu u Parizu, peto mjesto na Evropskom prvenstvu za seniore u Varšavi, kao i bronzu na Balkanskom prvenstvu. Ali, sigurno bi bilo i bolje da povrede nisu stalno mučile ovog teškaša, pa i pred ovo Evropsko prvenstvo.

- Sezona je bila dosta dobra, ali sam bio izmasakriran povredama. Prvo su mi pukli ligamenti u laktu, zatim sam imao povredu vrata pred samo Balkansko, i sad 12 dana pred ovo Evropsko prvenstvo pukao mi je medijalni ligament u koljenu. Da nisam imao svih tih problema sigurno bih imao još bolje rezultate. Ostalo mi je do kraja da još odradim Ligu šampiona i onda je kraj sezone.

Prvo mjesto u +100 kategoriji na U23 prvenstvu Evrope uzeo je Rus, Tamerlan Bashaev, pobijedivši u finalu Uadzislaua Tsiarpitskog.

  • oslobodjenje.ba / Radio Bihać
  • 14.11.2017 - 08:58
  • 258

TAGOVI

POVEZANE VIJESTI