• 92.3 MHz - 94,7 MHz
  • Bihać
    9 °C
  • Utorak, 16.10.2018 - 01:25
Radio Bihać | 24 sata dnevno na frekvencijama 92,3 i 94,7 MHZ

Izvršni odbor N/FS BiH: Ime novog selektora 10. novembra

Konstatovano je da je dosadašnjem selektor Baždareviću istekao ugovor sa posljednjom utakmicom kvalifikacija i trenutno smo bez selektora ”A” reprezentacija, rekao je generalni sekretar N/FS BiH Jasmin Baković

Nakon trosatne sjednice Izvršnog odbora Nogometnog/Fudbalskog saveza BiH (N/FS BiH) generalni sekretar Jasmin Baković nagovijestio je da bi ime novog, mada je i Mehmed Baždarević u igri, selektor trebalo biti poznato 10. novembra za kada je zakazana naredna sjednica fudbalske vlade, prenosi Anadolu Agency (AA).

Na današnjoj sjednici formirana je stručna komisija koja će izvršiti analizu i iznijeti prijedloge Izvršnom odboru o tome hoće li Baždarević biti selektor ili će bh. tim voditi njegove nasljednik. U komisiji uz članove Komiteta za posredovanje u kojem su Ivica Osim, Sead Kajtaz i Duško Bajević biti i Zvjezdan Misimović.

“Izvršni odbor je na današnjoj sjednici jednoglasno konstatovao da u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo u Rusiji naša 'A' reprezentacija nije ostvarila cilj. Konstatovano je da je dosadašnjem selektor Baždareviću istekao ugovor sa posljednjom utakmicom kvalifikacija i trenutno smo bez selektora 'A' reprezentacija. Na temelju toga se zadužuje Odbor za posredovanje, odnosno Osim zajedno sa Bajevićem i Kajtaziom, uključujući i Misimovića, da do 1. novembra ove godine utvrde i definišu prijedlog novog selektora, koji će biti dostavljen Izvršnom odboru na dalje razmatranje. Naredna sjednica Izvršnog odbora zakazana je za 10. novembar“, naglasio je Baković nakon sjednice.

  • AA / Radio Bihać
  • 20.10.2017 - 08:37
  • 166

TAGOVI

POVEZANE VIJESTI