• 92.3 MHz - 94,7 MHz
  • Bihać
    9 °C
  • Petak, 22.03.2019 - 11:25
Radio Bihać | 24 sata dnevno na frekvencijama 92,3 i 94,7 MHZ

Jedan migrant pod istragom za bludne radnje, a drugi za krivotvorenje putne isprave

Oba migranta iz Pakistana

Djevojčica u prisustvu majke i službenice Centra za socijalni rad izjavila da je nepoznati migrant pokušao nasilno skinuti odjeću, ...

Istražitelji Sektora kriminalističke policije od jučer rade na identifikaciji migranta za kojeg postoje osnove sumnje da je počinio krivično djelo 'bludne radnje' nad trinaestogodišnjakinjom, koja je jučer pronađena u žbunju na obali rijeke Une.

Kako javljaju iz MUP-a USK, djevojčica je kasnije u prisustvu majke i službenice Centra za socijalni rad, izjavila da je nepoznati migrant sa područja Pakistana pokušao nasilno skinuti odjeću, a da su ga drugi prisutni migranti otjerali.

O događaju je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva, koji se očitovao da događaj ima obilježja krivilčnog djela 'bludne radnje', te je naložio dalje provođenje istrage.

Policija je jučer, nakon prijave uposlenika BH pošte o strancu koji opetovano podiže novac putem protokola Western Union, lišila slobode pakistanskog migranta kod kojeg je pronađena krivotvorena putna isprava.

Istražitelji Odsjeka kriminalističke policije su nakon privođenja dotičnog, nad istim zaveli kriminalistički istragu. Pakistanac je, kako stoji u sopćenju iz MUP-a, istražiteljima rekao da je navedena putna isprava krivotvorena, te da je istu koristio prilikom podizanja novca.

O događaju je obaviješten i tužilac Kantonalnog tužilaštva koji se očitovao da događaj ima obilježja krivičnog djela krivotvorenja isprave, te naložio dalje provođenje istrage.

  • Radio Bihać
  • 09.11.2018 - 10:55
  • 413

TAGOVI

POVEZANE VIJESTI