• 92.3 MHz - 94,7 MHz
  • Četvrtak, 25.04.2024 - 21:22

Karataš Ajdin Ćehić izabran za sportistu godine grada Bihaća

Za prvo mjesto u borbama na Austrian Champions Cupu u kategoriji do 84 kg

Među dobitnicima brojnih priznanja u oblasti sporta, priznanje za medijsku promociju sporta grada Bihaća, dobio je Muhamed Sadiković, ...

U sali Kulturnog centra u Bihaću sinoć je održan izbor sportaša godine grada Bihaća. U prisustvu velikog broja sportskih radnika, pehar za sportaša godine u 2018. godini, Šuhret Fazlić, gradonačelnik Bihaća, uručio je Ajdinu Ćehiću, članu Karate kluba „Bihać“ za osvojeno 1. mjesto u borbama na Austrian Champions Cupu 2018. godine, u kategoriji do 84 kg.

Pored titule sportaša godine, Ajdin je ponio i titulu najboljeg seniora, dok su titulu najbolje seniorke ponijeli Hana Piralić, članica Judo kluba „Una“ za osvojeno 2. mjesto na Državnom prvenstvu i Ajla Mahmutović, članica Karate kluba „Jion“ za osvojeno 2. mjesto na Državnom prvenstvu.

Najuspješnija kadetkinja je Džana Kovačević, članica Judo kluba „Una“ za osvojeno 3. mjesto na Balkanskom prvenstvu za kadetkinje, dok je najuspješniji kadet Arnel Bulić, član Kluba borilačkih sportova „ZINO“,  za osvojeno 2. mjesto na Svjetskom prvenstvu u kickboxingu za kadete do 69 kg. U kategoriji juniora najuspješniji je Amar Mašić, član Brdsko biciklističkog kluba „DAJ KRUG“ Bihać, za nastup u reprezentaciji BiH u brdskom biciklizmu, dok je najuspješnija juniorka Ema Selman, članica Karate kluba „Jion“ za osvojeno 1. mjesto u ekipnom takmičenju na Balkanskom prvenstvu.

Među dobitnicima brojnih priznanja u oblasti sporta, priznanje Gradskog sportskog saveza za medijsku promociju sporta grada Bihaća, dobio je Muhamed Sadiković.

  • Radio Bihać
  • 08.01.2019 - 09:20

TAGOVI

POVEZANE VIJESTI