• 92.3 MHz - 94,7 MHz
  • Četvrtak, 28.03.2024 - 18:17

Kosovske vlasti prihvataju svaku pomoć u istrazi ubistva Olivera Ivanovića

Kosovski predsjednik Hašim Tači poručio je predsjedniku Srbije Aleksandru Vučiću da je Priština spremna da prihvati "svaku pomoć" u istrazi ubistva lidera kosovskih Srba Olivera Ivanovića.

Tači i Vučić razgovarali su telefonom, dan nakon ubistva Ivanovića u Kosovskoj Mitrovici koje je izazvalo pojačane napetosti između Beograda i Prištine te Srba i Albanaca na Kosovu, prenio je Tanjug.
 
Ivanovića, predsjednika Građanske inicijative "Srbija, demokratija, pravda", ubili su nepoznati napadači ispred sjedišta stranke u sjevernom dijelu Kosovske Mitrovice. 
 
Vučić je zatražio od Tačija da u istrazi učestvuju srpski državni organi, saopšteno je iz kabineta srpskog predsjednika, a Tači je na Facebooku napisao da je pružio uvjeravanja Vučiću da su "kosovske vlasti spremne, u skladu s važećim zakonima, da sarađuju i prihvate svaku pomoć".
 
Tači je rekao da kosovske institucije provode intenzivnu istragu kako bi se počinioci zločina pronašli i priveli pravdi.
 
"Obojica predsjednika naglasila su potrebu da se nadležnim tijelima da dovoljno vremena kako bi svoj rad obavile na profesionalan i nezavisan način", rekao je Tači.

  • vijesti.ba / Radio Bihać
  • 18.01.2018 - 11:06

TAGOVI

POVEZANE VIJESTI