• 92.3 MHz - 94,7 MHz
  • Bihać
    -3 °C
  • Ponedjeljak, 10.12.2018 - 08:00
Radio Bihać | 24 sata dnevno na frekvencijama 92,3 i 94,7 MHZ

Na području Bihaća otkriveni ilegalni migranti iz Alžira

Iz Granične policije BiH saopštili su da su službenici Jedinice za podršku i kontrolu Terenskog ureda Zapad Bosansko Grahovo u saradnji sa pripadnicima MUP-a Unsko-sanskog kantona 8. novembra 2017. godine u ilegalnom prelasku državne granice otkrili dvojicu državljana Alžira.

Dodaje se da su ilegalni migranti otkriveni su na području Bihaća i da su predati pripadnicima Službe za poslove sa strancima na daljnje postupanje.

Dalje se navodi da su službenici Jedinice granične policije Brčko 8. novembra 2017. godine zaplijenili 400 kilograma duhana u listu. Duhan je otkriven graničnom kontrolom teretnog motornog vozila, bh. registarskih oznaka, kojim je upravljao G.P. (1986.). Državljanin BiH nije posjedovao dokumentaciju o porijeklu robe. Osoba i duhan predati su Tržišnoj inspekciji Brčko distrikta BiH na daljnje postupanje.

Službenici Jedinice granične policije Aerodrom Sarajevo 8. novembra 2017. lišili su slobode N.J. (1971.) nakon što je graničnim provjerama utvrđeno da je za njim MUP Tuzlanskog kantona raspisao potragu zbog krivičnog djela “narušavanje nepovredivosti doma“. Bh. državljanin na Međunarodni aerodrom Sarajevo stigao je letom iz Beča. Predat je službenicima Odjeljenja sudske policije sudova u Kantonu Sarajevo.

Istog dana pri izlasku iz BiH na Međunarodnom graničnom prelazu Gradiška lišen je slobode K.P. (1986.), jer je ustanovljeno da je za njim Policijska uprava Banjaluka raspisala potragu zbog krivičnog djela “krađa“. Službenici JGP-a Gradiška predali su bh. državljanina pripadnicima PU Banjaluka.

  • vijesti.ba / Radio Bihać
  • 10.11.2017 - 08:18
  • 255

TAGOVI

POVEZANE VIJESTI