• 92.3 MHz - 94,7 MHz
  • Bihać
    9 °C
  • Utorak, 16.10.2018 - 01:26
Radio Bihać | 24 sata dnevno na frekvencijama 92,3 i 94,7 MHZ

Na području Bihaća spriječeno krijumčarenje migranata

Pripadnici Granične policije Bosne i Hercegovine 28.11.2017. godine spriječili su krijumčarenje trojice državljana Alžira, državljanina Pakistana i državljanina Maroka koji su kontrolirani u Golfu, bh. registarskih oznaka, u graničnom pojasu na području Bihaća.

Vozilom je upravljao M.N. (1985.), državljanin BiH, koji je lišen slobode zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo „krijumčarenje ljudi“. Prema nalogu tužioca Tužilaštva BiH, vozilo je privremeno oduzeto, a protiv M.N. bit će podnijet izvještaj o počinjenom krivičnom djelu „krijumčarenje ljudi“. Pet migranata, koji su istovremeno i tražioci azila u BiH, predato je službenicima Azilantskog centra u Trnovu.

U ilegalnom prelasku granice otkriveno deset stranih državljana

Službenici JGP-a Trebinje 29.11.2017. spriječili su četvero stranih državljana u ilegalnom prelasku državne granice. Otkriveni su u graničnom pojasu na području Bileće, a na teritoriju BiH stigli su iz Crne Gore. Nisu posjedovali identifikacijske dokumente, a u razgovoru sa službenicima ove jedinice izjavili su da dolaze iz Alžira.

Dan ranije, 28.11.2017. službenici JGP-a Zvornik, u saradnji s pripadnicima Policijske stanice Zvornik, otkrili su troje državljana Irana i dvije osobe s područja Kosova u ilegalnom prelasku granice. Naknadno su službenici JGP-a Zvornik uočili još jednog migranta iz Irana u naselju Ekonomija. Svi će biti predati pripadnicima Službe za poslove sa strancima na daljnje postupanje.

Na graničnim prijelazima četiri osobe lišene slobode

Službenici JGP-a Orašje 29.11.2017. lišili su slobode J.Đ. (1982.), državljanina Bosne i Hercegovine. Graničnim provjerama ustanovljeno je da ga potražuju Općinski sud u Tuzli i Općinski sud u Živinicama zbog krivičnog djela „posjedovanje i omogućavanje uživanja opojnih droga“. Kontroliran je pri ulasku u BiH na MGP-u Orašje i bit će predat nadležnom organu.

Službenici JGP-a Aerodrom Sarajevo 28.11.2017. lišili su slobode S.M. (1999.) nakon što je graničnim provjerama utvrđeno da ga potražuje Općinski sud u Sarajevu zbog krivičnog djela „razbojništvo“. Istog dana lišili su slobode i F.S. (1980.) jer je utvrđeno da je za njim Federalno ministarstvo unutrašnjih poslova raspisalo potragu zbog bjekstva iz Kazneno-popravnog zavoda. Državljani BiH na Međunarodni aerodrom Sarajevo stigli su letom iz Berlina. S.M. predat je službenicima Policijske stanice Stari Grad Sarajevo, a F.S. pripadnicima KPZ-a Busovača.

Na MGP-u Kamensko pri ulasku u BiH 28.11.2017. lišen je slobode V.H. (1981.) jer ga potražuje Općinski sud u Zenici zbog krivičnog djela „učestvovanje u grupi ljudi koja učini krivično djelo“. Bh. državljanin predat je službenicima Sudske policije Kantona 10 Livno.

  • vijesti.ba / Radio Bihać
  • 30.11.2017 - 10:58
  • 328

TAGOVI

POVEZANE VIJESTI