• 92.3 MHz - 94,7 MHz
  • Četvrtak, 28.03.2024 - 13:46

Odobrit će se krediti za zdravstvo

Predloženo ratificiranje Amandmana na Okvirni sporazum o kreditu za zdravstvo

Na sjednici Komisije za vanjske poslove Zastupničkog doma Parlamentarne skupštine BiH jučer je dato pozitivno mišljenje i predloženo tom domu davanje suglasnosti za ratificiranje Amandmana na Okvirni sporazum o kreditu od 28. svibnja 2013. između Razvojne banke Vijeća Europe i BiH za financiranje projekta jačanja sektora zdravstva - faza 2 LD1747 (2011) i Ugovora između Vijeća ministara BiH i Vlade Hrvatske o europskom partnerstvu.

Također, dato je pozitivno mišljenje i predloženo je Domu davanje suglasnosti za ratificiranje Sporazuma između BiH i EU o sudjelovanju BiH u "Trećem programu za djelovanje Unije u oblasti zdravstva (2014. - 2020.)"; Sporazuma Vijeća ministara BiH i Vlade Republike Hrvatske u oblasti turizma, te Nota sporazuma o financijskoj suradnji Vijeća ministara BiH i Vlade SR Njemačke za 2016., zaključenog razmjenom diplomatskih nota.

Zbog odsutnosti predstavnika Ministarstva sigurnosti BiH za narednu sjednicu Komisije odgođena je rasprava i davanje mišljenja o suglasnosti za ratifikaciju Sporazuma između Vijeća ministara BiH i Vlade Republike Hrvatske o uzajamnoj zaštiti tajnih podataka.

K znanju su primljeni: Izvještaj sa sastanka Stalnog odbora Parlamentarne skupštine Procesa suradnje u Jugoistočnoj Europi (PSSEECP), Opatija, 20. svibanj 2017.; Izvještaj s plenarnog zasjedanja PSSEECP-a, Zagreb, 8. - 10. lipanj 2017.; Rezolucija Europskog parlamenta o nacrtu odluke Savjeta Europske unije o sklapanju Okvirnog sporazuma između EU i Kosova o općim principima sudjelovanja Kosova u programima Unije; Izvještaj s 13. plenarnog zasjedanja Parlamentarne skupštine Unije za Mediteran (PSUzM), Rim, 12. i 13. svibanj 2017.; Informacija o preuzimanju funkcije doajena diplomatskog kora u BiH, te Zabilješka sa sastanka Komisije za vanjsku trgovinu i carine PSBiH s članovima Odbora za privredu, regionalni razvoj, trgovinu, turizam i energetiku Narodne skupštine R Srbije.

Također, primljeni su k znanju: Izvještaj sa 43. godišnjeg zasjedanja Parlamentarne skupštine Frankofonije, Luksemburg, 8. - 11. srpanj 2017.; Izvještaj s Godišnjeg zasjedanja Parlamentarne skupštine OSCE-a, Minsk, od 5. do 9. jula 2017.; Pismo Odbora za vanjske poslove Velike narodne skupštine Turske o pokušaju vojnog udara u Turskoj, izvedenog 15. srpnja 2016.; Informacija o predizbornoj kampanji u SR Njemačkoj; Informacija o inauguralnoj sjednici i izboru novog rukovodstva 19. saziva Bundestaga SR Njemačke, te Izvještaj s Parlamentarne konferencije pod nazivom "Olakšati trgovinsku razmjenu i investicije na području Mediterana", Rabat, Kraljevina Maroko, 8. i 9. listopad 2017.

Članovi Komisije nisu primili k znanju Obraćanje predsjedavajućeg Vijeća ministara BiH Denisa Zvizdića na zasjedanju Komiteta za vanjske poslove Europskog parlamenta, Brisel, 19. lipanj 2017., niti Izvještaj s 4. samita predsjednika parlamenata država članica Parlamentarne skupštine Unije za Mediteran,priopćeno je iz Sektora za odnose s javnošću PSBiH. 

  • bljesak.info / Radio Bihać
  • 15.11.2017 - 09:11

TAGOVI

POVEZANE VIJESTI