• 92.3 MHz - 94,7 MHz
  • Utorak, 19.03.2024 - 07:29

Određen jednomjesečni pritvor dvojici državljana Alžira

(klix.ba)

Kantonalni sud u Bihaću odredio je jednomjesečni pritvor dvojici Alžiraca koje se sumnjiči za ubistvo 24-godišnjeg Marokanca A. L. u Velikoj Kladuši.

Pritvor je određen M. I. (1985.) i F. W. (1996.), a prema ranije potvrđenim informacijama, riječ je o Ismailu Mehailiju i Walidu Faraukliju. Iako su iz MUP-a USK ranije kazali da je Faraukli iz Palestine, u Tužilaštvu USK navode da obojica osumnjičenih dolaze iz Alžira.

Tužilaštvo je zatražilo pritvor zbog opasnosti od bjekstva osumnjičenih, bojazni da će ometati krivični postupak utjecajem na svjedoke ili, pak, izmijeniti, uništiti ili sakriti dokaze važne za krivični postupak te da će ponoviti izvršenje krivičnog djela te radi sprječavanja narušavanja javnog reda.

"Kantonalni sud je odredio pritvor po svim pritvorskim razlozima, osim prijetnje da će osumnjičeni počiniti novo krivično djelo", istakli su iz Tužilaštva USK, dodajući da će nastaviti daljnje istražne radnje neophodne za rasvjetljavanje ovog krivičnog djela.

Podsjećamo, ubistvo se desilo u petak, 15. juna, u ulici Đure Pucara Starog u Velikoj Kladuši, a prethodio mu je fizički obračun više migranata u napuštenoj kući gdje su boravili.

Mehailija i Farauklija se sumnjiči da su Marokanca izboli nožem u predjelu grudnog koša, nanijevši mu smrtonosne povrede.

  • Radio Bihać
  • 19.06.2018 - 14:07

TAGOVI

POVEZANE VIJESTI

POSLJEDNJE VIJESTI

OBAVIJESTI

VIDEO