• 92.3 MHz - 94,7 MHz
  • Bihać
    11 °C
  • Četvrtak, 18.10.2018 - 20:59
Radio Bihać | 24 sata dnevno na frekvencijama 92,3 i 94,7 MHZ

Oni bi i da rade i da primaju platu

Amir Zahirović

Pet uposlenika Rukometnog saveza BiH odlučilo je da ne dolazi na posao zbog 17 neisplaćenih plata, a predsjednik Amir Zahirović najavljuje sankcije, ...

Uposlenici Rukometnog saveza BiH do daljnjeg neće dolaziti na posao. Zbog 17 neisplaćenih plata, oni su odlučili da se obrate Savezu i klubovima, kao i EHF-u i IHF-u.

Hitna sjednica

- Obavještavamo vas da uposleni Rukometnog saveza Bosne i Hercegovine od 30. 10. 2017. nisu više u mogućnosti iz finansijskih razloga dolaziti na posao. Kao što vam je svima vjerovatno već i poznato, uposleni RSBiH već 17 mjeseci nisu dobili platu, a s obzirom na to da doprinosi nisu plaćeni, nismo u mogućnosti da ovjerimo zdravstvene knjižice. O teškoj situaciji u kojoj se nalazimo smo već nekoliko puta obavještavali kako ranije, tako i novo rukovodstvo RSBiH. Strpljivo smo čekali promjene koje su nam obećavali.

Zbog odigravanja utakmica kvalifikacija za SP 2019. muške rukometne reprezentacije BiH, uložili smo posljednje napore kako bi iste bile odigrane i organizovane, te kako RSBiH ne bi snosio posljedice od EHF-a. Od održane Skupštine RSBiH, 10. 6. 2017, pa do današnjeg dana, od novog rukovodstva RSBiH nismo naišli na razumijevanje i adekvatan pristup rješavanju nagomilanih problema, kako starijih, tako i novonastalih, piše, između ostalog, u pismu koje su potpisali Enid Tahirović, Mirsada Džaltur, Bojan Jolić, Alma Čengić i Željna Delahmetović.

Predsjednik Rukometnog saveza Bosne i Hercegovine Amir Zahirović za Oslobođenje kaže da je sazvao hitnu sjednicu Upravnog i Nadzornog odbora, te predsjednika i potpredsjednika Skupštine.

- Da nije žalosno, bilo bi smiješno. Bivši predsjednik RSBiH, koji sam sebi nije uplatio 13 plata, sada organizuje štrajk. Zakazao sam hitnu sjednicu pomenutih organa na kojoj ću iznijeti sva događanja u prethodnom periodu i sve ono što su poduzeli u saniranju problema, a uposlenici Saveza koji su napustili svoja radna mjesta bit će sankcionisani i snosit će disciplinsku odgovornost, govori Zahirović i nastavlja.

- Kancelarija Saveza nastavlja normalno sa radom, s obzirom na to da u štrajku nisu svi uposlenici.

Na njegove riječi Enid Tahirović kaže da predsjednik pokušava prebaciti problem na pogrešnu stranu.

- Nisam bitan ja, nego ostali uposlenici. Odmah mogu napustiti svoje radno mjesto, jer ne radi se o meni, nego o ostalim ljudima, koji su sačuvali krovnu kuću bh. rukometa. I ako ćemo ići tako daleko, ja ću reći da sam rotacijom napustio mjesto predsjednika RSBiH, tako da neka gospodin Zahirović izračuna koliko plata navodno ja nisam isplatio, iako je to dužnost generalnog sekretara po opisu posla, kazao je Tahirović.

Osim nedolaska uposlenika na posao, RSBiH jučer je ostao i bez generalnog sekretara. Šejla Tančica imala je mandat vršioca dužnosti na tri mjeseca, dobila je od Upravnog odbora RSBiH produženje ugovora na još jedan, ali ona je odlučila da ne prihvati i napustila je kancelariju Saveza.

Razočarana stanjem

- Šejla Tančica razočarana je stanjem u kancelariji Saveza, kao i u kompletnom Savezu, te nije željela ostati na ovoj poziciji, iako je Upravni odbor donio odluku da joj se produži mandat, no ona nije željela da ostane tu, kazao nam je Zahirović.

  • oslobodjenje.ba / Radio Bihać
  • 31.10.2017 - 10:30
  • 394

TAGOVI

POVEZANE VIJESTI