• 92.3 MHz - 94,7 MHz
  • Utorak, 19.03.2024 - 04:53

Otkrivene lažne maserke u Bihaću

Ženi ukrale zlatni nakit koji je skinula zbog masaže

Lažne maserke ponovo haraju Krajinom, a ovog puta njihova žrtva je bila 69-godišnja M. B. iz Bihaća. Ona je policiji u ponedjeljak prijavila da su pred njen stan došle njoj dvije nepoznate ženske osobe nudeći prezentaciju masažera.

Tri prijave

- Nakon što ih je oštećena pustila u sobu, djevojke su tražile od nje da skine sav nakit sa sebe, što je ona učinila, da bi prezentirale rad masažera, koji košta 200 KM, i masirale su oštećenu. Nakit je stavila u staklenu čašu, u kojoj se već nalazio i nakit njene umrle sestre. Kada su maserke napustile stan, žena je primijetila da nema njene čaše s nakitom - kazala je Snežana Galić, portparol MUP-a Unsko-sanskog kantona.

Od izvora u policiji saznajemo da su istražitelji u Bihaću uspjeli identificirati dvije osobe koje su potkradale starije osobe.

- Identificirane su dvije osobe nakon što su evidentirana dva slučaja u Bihaću i jedan u Bosanskom Petrovcu gdje su pokradene dvije starice kojima je nuđena usluga masaže. Više informacija bit će dato sutra (danas, op. a.) u saopćenju za javnost - kazao nam je naš izvor.

U Bosanskoj Dubici prije nekoliko dana puštena je na slobodu serijska prevarantica Fanika Đurđević (65), državljanka Hrvatske iz Garešnice.

Odnijele novac 

Đurđević je uhapšena nakon što su pred porodičnu kuću F. I. u Hambarinama došle dvije žene koje su se predstavile kao doktorice koje pružaju pomoć starijim i bolesnim osobama. One su iz kuće F. I. ukrale 600 eura. Fanika je, također u društvu ženske osobe, nudeći na prodaju odjevne predmete, iz kuće Dubičana P. D. ukrala 8.500 eura.

Žrtva Fanike bio je i Radomir Trubarac (93) iz Bosanske Dubice. Ona je, nudeći na prodaju masažer, 22. januara 2015. godine, s nepoznatom ženskom osobom, Trubarcu ukrala 1.800 KM. Trubarac je u međuvremenu umro i nije dočekao pravdu.

Raniji slučajevi

U Sanskom Mostu 2014. godine dvije djevojke su od Miloša Tubina (81), lažno se predstavljajući kao maserke, ukrale 180 eura. Početkom juna 2015. godine policiji je prijavljeno da je na isti način u Bosanskom Brodu opljačkan 72-godišnji muškarac. Od njega su uzele bankovnu karticu i pin kod, a zatim s računa podigle novac.

  • avaz.ba / Radio Bihać
  • 23.11.2017 - 10:20

TAGOVI

POVEZANE VIJESTI

POSLJEDNJE VIJESTI

OBAVIJESTI

VIDEO