• 92.3 MHz - 94,7 MHz
  • Petak, 29.03.2024 - 07:54

Poplave i u Hrvatskoj Kostajnici

Stanovnici idu čamcima na posao

Vodostaji rijeka na sjeveru Bosne u porastu su već nekoliko dana, a pojedine rijeke su se izlile iz svojih korita poplavivši okolno zemljište i nekoliko objekata. Proglašene su mjere vanredne odbrane od poplave u Bosanskoj Kostajnici, Bosanskoj Dubici, a teška situacija je i u Prijedoru i Cazinu.

Situacija je, prema pisanju hrvatskih medija kritična i u Hrvatskoj Kostajnici i Karlovcu, gdje je zbog nabujale Une proglašeno izvanredno stanje.

Zbog poplava mnogi koji žive uz rijeke noćas nisu spavali, branili su svoje kuće od prodora vode. Na terenu su dobrovoljno vatrogasno društvo, Stožer civilne zaštite i Crveni križ, a stigli su i pripadnici HV-a. Pomažu mještanima koji i dalje podižu zečje nasipe kako bi spasili okućnice i imovinu, prenosi HRT.

Građani Hrvatske Kostajnice na posao su jutros išli čamcem i u pratnji vatrogasaca. Najdramatičnije je u Ulici Davorina Trstenjaka, Unskoj ulici i Kavrlji. Poplavljena je cesta u Kuljanima, gdje je više desetaka stanovnika odsječeno. Voda je već prodrla u nekoliko kuća.

  • faktor.ba / Radio Bihać
  • 13.03.2018 - 11:08

TAGOVI

POVEZANE VIJESTI