• 92.3 MHz - 94,7 MHz
  • Četvrtak, 28.03.2024 - 10:22

Poslanici SDP-a u Skupštini USK održali konferenciju za novinare

Kredit se ne može koristiti za vraćanje dugova

Poslanici SDP-a u Skupštini USK govorili su danas na konferenciji za novinare u Bihaću o otkazivanju posljednje sjednice, na kojoj se trebalo raspravljati o Prijedlogu za kreditno zaduženje Kantonalne bolnice.

Predsjednik Kluba zastupnika SDP-a Albin Muslić, rekao je da je pitanje usvajanja ili neusvajanja dnevnog reda teret trenutne političke pozicije, te je obrazložio zašto SDP-ovi skupštinski zastupnici nisu glasali za predloženi dnevni red na početku sjednice u ponedjeljak.

Muslić je rekao da se kredit ne može koristiti za vraćanje dugova, pa prema tome nema ni smisla ići putem koji ne vodi rješavanju problema. U SDP-u su stava da se problem prezaduženosti Kantonalne bolnice može i mora rješavati kroz budžetska sredstva, a ne kreditnim zaduženjem uz kamatu od 4.900.000 KM na 12 godina.

Skupštinski zastupnik Željko Mirković, tvrdi da bi ovakvo kreditno zaduženje još više produbilo problem bolnice, jer taj kredit opet niko drugi ne bi vraćao nego ZU Kantonalna bolnica.

SDP rješenje vidi u tome da se naredna godina proglasi godinom zdravstva i da se u njoj svi raspoloživi resursi usmjere na rješavanje problema u zdravstvu, a to nije samo bolnica nego i domovi zdravlja. Sve se može riješiti kroz budžet Kantona i kroz Fond zdravstvenog osiguranja.

  • Radio Bihać
  • 15.11.2017 - 15:57

TAGOVI

POVEZANE VIJESTI

POSLJEDNJE VIJESTI

OBAVIJESTI

VIDEO