• 92.3 MHz - 94,7 MHz
  • Utorak, 19.03.2024 - 07:20

Predstavljen program obilježavanja Dana Grada Bihaća

Povodom predstojećeg obilježavanja 759. rođendana Grada Bihaća jučer je upriličena konferencija za novinare na kojoj su Alan Zulić, direktor Kulturnog centra Bihać i Edin Moranjkić, savjetnik gradonačelnika Bihaća prisutne upoznali sa sedmodnevnim programom obilježavanja Dana Grada Bihaća.

Kako su istakli i ovogodišnji program koncipiran je prigodnim kulturno-zabavnim i sportskim programom, a središnji dio obilježavanja i ove godine biće svečana sjednica Gradskog vijeća Bihać na kojoj će 26. februara 2019. godine, zaslužnim pojedincima i institucijam, biti uručena najveća gradska priznanja. 

- Za utorak 26. februara u 12 sati zakazana je svečana sjednica Gadskog vijeća. Kako je to Odlukom o prizanjima i nagrada Grada predviđeno, tom prilikom će biti dodijeljenje nagrade i priznanja ovogodišnjim laureatima. Po odluci Komisije Gradskog vijeća za odlikovanja i priznanja ove godine titula počasnog građanina neće biti dodjeljivana. Ostale nagrade, Plaketa 26. februar, Plaketa branilaca-oslobodilaca Grada Bihaća, Plaketa Grada Bihaća, nagrada Grada Bihaća „Japodski konjanik“ i Zahvalnica Grada bit će dodijeljne u skladu sa Odlukom o dodjeli gradskih priznanja i nagrada koju donosi Gradskoe vijeće. Tradicionalno, na rođendan Grada na Gradskom trgu, uz pomoć naših ugostitelja, upriličit ćemo veliku rođendansku tortu, kao i ostale ceremonije poput prijema mališana bihaćkih vrtića kod gradonačelnika, revijalne sportske utakmice, izložbe, predstave, promocije knjiga itd. Proslava Dana Grada već odavno prerasla je u višednevnu kulturno-zabavnu manifestaciju. Tako je i ove godine, gdje imamo bogat sedmodnevni kulturno-zabavni program kojim ćemo počastiti naše građane - rekao je Edin Moranjkić, savjetnik gradonačelnika.

Moranjkić se tom prilikom zahvalio sponzorima, te svim kolektivima koji su učestvovali u kreiranju i realizaciji programa povodom Dana Grada među kojima su: CineStar Bihać, JU Kulturni centar, JU Gradska Galerija Bihać, JU za sport, odmor i rekreaciju, Gradski sportski savez Bihać, JP Radio Bihać, Gorska služba spašavanja Bihać, Muzej USK, Crveni križ Bihać, PD Plješevica i Šahovski klub Bihać.

- Program je široko koncipiran i raznolik i građani će pronaći neki sadržaj za sebe tokom sedam dana manifestacije. Evo ove godine nas i vrijeme služi i ovi topli dani dobar su poziv da se manifestacije koje se nalaze u programu posjete i da svi zajedno proslavimo 759. rođendan našeg grada. Manifestaciju simbolično započinjeno izložbom starih fotografija Grada Bihaća u Gradskoj galeriji, a predstavom „Rod i dom“ kojom ćemo okončati sedmodnevni program obilježavanja Dana Grada Bihaća. Između ta dva događaja imamo pregršt drugih dešavanja i svi sadržaji osim predstave „Đurologija“ su besplatni - kazao je Alen Zulić, direktor Kulturnog centra Bihać.

  • Radio Bihać
  • 21.02.2019 - 13:27

TAGOVI

POVEZANE VIJESTI

POSLJEDNJE VIJESTI

OBAVIJESTI

VIDEO