• 92.3 MHz - 94,7 MHz
  • Četvrtak, 28.03.2024 - 13:23

Priključivanje na novoizgrađenu kanalizaciju ne izvodite sami!

Zbog nelegalnih priključaka fekalne vode se ispuštaju direktno u Unu

Građani se trebaju obratiti Vodovodu radi dobijanja potrebnih saglasnosti i utvrđivanja pozicija za priključke, ...

Povodom nedavnih medijskih objava i prijava građana o pojavi fekalija na ispustima oborinske kanalizacije, koja je rađena u sklopu KfW projekta u naseljima Hatinac i Bakšaiš-Kralje, na licu mjesta je utvrđeno da u obuhvatima navedenih naselja postoji izvjestan broj nelegalnih priključenja fekalnih voda iz domaćinstava na kolektore oborinske kanalizacije, što dovodi do nakupljanja i ispuštanja fekalnih voda direktno u rijeku Unu, javili su iz gradske uprave.

Vodovod je odmah pristupio aktivnostima na otkrivanju nelegalnih priključaka u cilju sprječavanja daljnjeg ispuštanja fekalnih voda u kolektore oborinske kanalizacije. Kako su pojasnili iz gradske uprave, izgrađen je saparatni sistem kanalizacije, odnosno razdvojene su oborinske vode od fekalnih, a dužnost građana je da izvrše adekvatno priključenje svojih ispusta. Gradska uprava će sa Vodovodom i komunalnom inspekcijom učiniti maksimalne napore da se ovakve pojave spriječe. Vodovod će izvršiti obilazak svih objekata u naseljima Hatinac i Bakšaiš-Kralje s ciljem detekcije nelegalnih priključenja na oborinsku kanalizaciju, a onima koji su odgovorni za nelegalna priključenja, dat će se rok da iste priključke zatvore. Ukoliko se odgovorna osoba ogluši, uključit će se nadležna komunalna inspekcija.

Iz gradske uprave pozivaju građane da priključke na novoizgrađenu kanalizaciju ne izvode sami, već da se obrate Vodovodu radi dobijanja potrebnih saglasnosti i utvrđivanja tačnih pozicija priključaka na oborinsku i fekalnu kanalizaciju.

 

  • Radio Bihać
  • 08.09.2017 - 08:39

TAGOVI

POVEZANE VIJESTI