• 92.3 MHz - 94,7 MHz
  • Petak, 29.03.2024 - 10:49

Projekt ''Zajedno za naše zelene gradove'' uljepšao Banja Luku i Doboj

U Banjaluci je obilježen prvi projekt uređivanja drvoreda u gradovima pod nazivom ''Zajedno za naše zelene gradove''. Riječ je o ekološkom projektu koji je proveden uz podršku profesora i studenata Šumarskog fakulteta Univerziteta u Banjaluci koji su dali svoj doprinos, te posadili mladice u drvoredu u Ulici Braće Pišteljića u Banjaluci i u Ulici Svetog Save u Doboju.

Studenti Šumarskog fakulteta tako su uz prometnicu u centru Banjaluke zasadili drvoredne sadnice sitnolisne i krupnolisne lipe, dok su u Doboju učenici srednje medicinske škole s 20 kuglastih javora sanirali štetu od poplave te postavili zaštitne ograde za stabla.

''Izuzetno smo zadovoljni ovom suradnjom i projektom. Jedan od najvažnijih aspekata je postignut, a to je edukacija budućih naraštaja odnosno naših studenata, a potom i uljepšavanje naših gradova, kojima su parkovi i zelene površine nužne poput svježeg zraka. Baš zato su ovakvi projekti dobrodošli – uljepšavamo prostor u kojem živimo, a podižemo i ekološku osviještenost'', objasnio je Zoran Govedar sa Šumarskog fakulteta Univerziteta u Banjoj Luci. 

  • bljesak.info / Radio Bihać
  • 23.11.2017 - 10:33

TAGOVI

POVEZANE VIJESTI