• 92.3 MHz - 94,7 MHz
  • Petak, 29.03.2024 - 02:17

Rukometaši BiH pobjedom protiv Estonije otvorili kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo

Rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine pobjedom je počela kvalifikacije za svjetsko prvenstvo 2019. godine u Njemačkoj i Danskoj.

U prvom kolu kvalifikacione grupe 6 najbolji rukometaši BiH večeras su u dvorani ''Mirza Delibašić'' centra Skenderija savladali selekciju Estonije s 31:24.
 
Pobjednik ovog meča nazirao se već u prvom poluvremenu koje je selekcija BiH dobila rezultatom 17:10. BiH je na krilima Panića, Vranješa i Prcea, te odličnim i brojnim odbranama Burića, pred oko 4.000 gledalaca u Skenderiji dominirala protiv dosta slabije rangirane selekcije Estonije.
 
Utakmica je počela serijom od 3:0 za domaću reprezentaciju, koja je u prvom poluvremenu igrala odlično u napadu i odbrani i vrlo brzo došla do visoke prednosti. U tim trenucima izgledalo je da Estonci nemaju šta tražiti u ovom meču.  
 
Međutim, u drugom poluvremenu BiH je zaigrala dosta slabije u napadu. Rukometaši BiH su izgubili dosta lopti, a Estonci su to znali iskoristiti i u nekoliko navrata smanjiti zaostatak na četiri gola razlike.
 
Ipak, rukometaši BiH nošeni raspoloženim Panićem, a zatim Vranješom ponovo odlaze na sedam golova razlike i tu prednost održavaju do kraja utakmice. Estonija nije imala snagu da ostvari preokret protiv dosta kvalitetnije reprezentacije BiH.
 
Najefikasniji u reprezentaciji BiH bio je Vladimir Vranješ s osam golova, dok je Marko Panić postigao sedam. Nikola Prce je dodao pet, a Ivan Karačić i Srđan Predragović po četiri gola. U ekipi Estonije istaknuo se Martin Johannson s pet golova.
 
Naredni meč kvalifikacija BiH ponovo će igrati protiv Estonije, 28. oktobra u Tallinnu.

  • vijesti.ba / Radio Bihać
  • 27.10.2017 - 08:49

TAGOVI

POVEZANE VIJESTI