• 92.3 MHz - 94,7 MHz
  • Petak, 29.03.2024 - 06:07

SDP USK: Dugovanja Kantona iz proteklog perioda već su dostigla 50 miliona maraka

Prošlo je više od mjesec dana neopravdanog zastoja u radu Skupštine USK, čime se potvrđuje da je Kanton na potpuno krivom putu, a neodgovornost vladajućih očigledna. Ne rješavaju se važna pitanja zato što se tri strane ne mogu dogovoriti kome će pripasti plijen u vidu Unsko-sanskih šuma, Televizije USK, Veterinarskog zavoda i drugih subjekata, uključujući međusobne prijetnje i ucjene oko zapošljavanja vlastitih zvijezda, rečeno je danas na konferenciji za novinare SDP-a USK.

Željko Mirković, poslanik u kantonalnoj skupštini, kaže da su dugovanja Kantona za račune iz proteklog perioda već dostigla 50 miliona maraka. Ističe da je iznos još i veći jer postoje i dugovanja prema izvršnim sudskim presudama od preko 70 miliona maraka bez kamata, kao i dugovanja po kreditnim zaduženjima.

U svom besmislu, kažu u SDP-u, prije nekoliko dana Vlada USK je dala saglasnost na Plan i Program rada JU "Direkcija regionalnih cesta USK, Bihać za 2018. godinu u ukupnom iznosu od 13.280.000 KM, u kome je potpuno izostavljeno pola općina i gradova USK. 

Nermin Zukanović načelnik Općine Ključ smatra da je njegova općina izostavljena u glavnom projektu - prometnom povezivanju Sanice sa Laništem, kako bi se napravio bolji izlaz pogotovo za tri mjesne zajednice – Donju Sanicu, Sanicu i Biljane, prema Kantonu.

Hajrudin Havić, predsjednik KO SDP-a USK, istaknuo je da je neprihvatljivo da se iz budžeta finansiraju određene općine kroz mjesne zajednice, jer je to nezakonito.

  • Radio Bihać
  • 09.02.2018 - 13:37

TAGOVI

POVEZANE VIJESTI