• 92.3 MHz - 94,7 MHz
  • Petak, 29.03.2024 - 01:21

Selveru Vojiću ponovo se sudi za pokušaj ubistva

Djelimično ukinuta presuda Kantonalnog suda u Bihaću

Vrhovni sud Federacije BiH djelimično je ukinuo presudu Kantonalnog suda u Bihaću, kojom je Selver Vojić bio osuđen na četiri godine zatvora za dva krivična djela.  

Usvojena žalba

Sud je ukinuo dio presude kojom je Vojić bio osuđen za pokušaj ubistva Agima Murtića, ali je potvrdio prvostepenu presudu u dijelu u kojem je optuženi osuđen na godinu zatvora za izazivanje opće opasnost.

Nakon što je usvojena žalba Vojićeve odbrane, Vrhovni sud FBiH odlučio je da se predmet vraća Kantonalnom sudu Bihać radi ponavljanja suđenja za pokušaj ubistva.

Prvostepenom presudom od 16. aprila 2015. godine Selver Vojić bio je okrivljen da je 18. septembra 2014. godine u centru Bihaća, gdje se nalazio veći broj građana, iz neposredne blizine ispalio pet hitaca iz pištolja u Agima Murtića, nanijevši mu teške povrede.

Više hitaca

Ispalio je i više hitaca u pravcu automobila, kojim je upravljao Hamdija Abdić Tigar, oštetivši ga, dok je jednim hicem pogodio i automobil kojim je upravljala Ajka Hadžić, čime je izazvao opasnost za život većeg broja ljudi. Za prvo djelo Vojiću je prvostepenom presudom izrečena kazna od tri godine i šest mjeseci, a za drugo od godinu te mu je bila izrečena jedinstvena kazna zatvora od četiri godine.

Odbrana sa slobode 

Prvostepenom presudom oštećeni Agim Murtić i Hamdija Abdić upućeni su, sa svojim imovinskopravnim zahtjevima, na građansku parnicu. Vojiću je tada ukinut pritvor i pušten je na slobodu.

  • avaz.ba / Radio Bihać
  • 03.01.2018 - 09:07

TAGOVI

POVEZANE VIJESTI