• 92.3 MHz - 94,7 MHz
  • Petak, 29.03.2024 - 13:08

Sportski vikend pred nama

Rukometašice Bihaća ovog vikenda u Dubici igraju utakmicu petog premijerligaškog kola

Judo klub „Una“ je u vikendu pred nama domaćin Šestog međunarodnog kupa „Una 2017“. Na prestižnom natjecanju nastupit će nekoliko stotina najtaletovanijih džudista iz regiona.

Očekuje se dolazak takmičara iz više od 50 klubova – iz Srbije, Hrvatske, Slovenije, Crne Gore, Makedonije, Mađarske, Austrije i BiH.  Šesti judo kup Una na rasporedu je sutra u sportskoj dvorani „Luke“, s početkom u devet sati.

Nedjelja u gradu na Uni bit će u znaku odbojke. Odbojkaški klub Bihać će u okviru drugog kola Super lige Federacije BiH ugostiti Galeb iz Brčkog. Prilika za popravljanje dojma, s obzirom na poraz u prvom kolu od Napretka. Ogled starta u 13 sati.

Bihaćke odbojkašice će također u nedjelju od 16 sati ugostiti ekipu Smeča iz Lukavca. Riječ je o duelu trećeg kola Prve federalne lige, a Bišćankama će za novi ligaški trijumf neophodna biti i značajna navijačka podrška.

Rukometašice Bihaća ovog vikenda u Dubici igraju utakmicu petog premijerligaškog kola. Izuzetno teško gostovanje, s obzirom da je Dubica u gornjem dijelu tabele s učinkom od tri pobjede i jednog poraza.

Ekipa Asmira Hafurića je prošlog vikenda – protiv Katarine, došla do prvog ovosezonskog trijumfa i najavila uspješniji nastavak takmičenja u elitnom razredu bosanskohercegovačkog rukometa.

Pred nogometašima Jedinstva je gostovanje u Visokom kod Bosne. Kada se uzmu u obzir dosadašnji nastupi i plasman na tabeli, teško da je i jedan simpatizer „crveno – bijelih“ optimističan pred utakmicu 12. prvoligaškog kola.

Podsjetnik, izabranici Suada Samardžića su na pretposljednjoj – 15. poziciji na tabeli. Do sada je osvojeno tek sedam bodova, uz katastrofalnu gol razliku 6:33. S druge strane, visočka Bosna je u gornjem dijelu poretka – s 19 osvojenih bodova.

  • Muhamed Sadiković
  • 20.10.2017 - 14:37

TAGOVI

POVEZANE VIJESTI