• 92.3 MHz - 94,7 MHz
  • Četvrtak, 28.03.2024 - 23:49

U Bihaću uhapšeno šest osoba nakon što je maloljetnica prijavila pokušaj silovanja

Prema riječima Snežane Galić, glasnogovornice MUP-a USK, šest osoba je nedjelju u popodnevnim satima otišlo u stan u Bihaću. Među njima su se nalazili N. K. rođen 1999., H. R. rođena 1992., N. D. rođen 1985., H. M. rođen 1998., H. I. rođena 1993. i M. E. rođen 1974. godine, a sedma osoba bila je maloljetnica.

"Prema prijavi maloljetnice, konzumirani su alkohol i narkotička sredstva, dok ona, prema priznanju, nije konzumirala navedeno, što će se utvrditi istragom. Ona je u jednom trenutku otišla spavati u drugu sobu. H. I. i M. E. su u pet ujutro upali u njenu sobu. Maloljetnica je rekla da ju je H. I. udarila nekoliko puta rukom i nogom govoreći joj da se diže, dok je M. E. tražio od nje da se skine kako bi s njom imao seksualni odnos", pojasnila je Galić.

Maloljetnica je u jednom momentu uspjela iskoristiti nepažnju i pobjeći iz stana te je u ranim jutarnjim satima slučaj prijavila policiji. Svih šest osoba koje su boravile u stanu su lišene slobode, policijski službenici MUP-a USK su istraživali detalje.

Prema prvim informacijama, pojedine osobe planirale su maloljetnicu iskoristiti za podvođenje i pružanje seksualnih usluga, zbog čega su osumnjičene za krivično djelo trgovine ljudima, dok se druge sumnjiči za krivična djela nasilničkog ponašanja, neovlaštene proizvodnje i stavljanja u promet opojnih droga, posjedovanja i omogućavanja uživanja opojnih droga te ugrožavanje sigurnosti. 

Daljnji rad na ovom slučaju nastavljaju istražitelji Sektora kriminalističke policije MUP-a USK.

  • klix.ba / Radio Bihać
  • 28.11.2017 - 14:36

TAGOVI

POVEZANE VIJESTI

POSLJEDNJE VIJESTI

OBAVIJESTI

VIDEO