• 92.3 MHz - 94,7 MHz
  • Bihać
    7 °C
  • Utorak, 23.10.2018 - 05:26
Radio Bihać | 24 sata dnevno na frekvencijama 92,3 i 94,7 MHZ

U četvrtak 5. Internacionalni Festival žestokog pića i rakija "Spirit Fest Sarajevo"

Festival podržala i Vanjskotrgovinska Komora BiH

Na festivalu 5. SFS-a će se predstaviti ubjedljivo najveći broj destilerija kao i kompanija svjetski poznatih brendova žestokog pića uz odličnu gastro ponudu najboljih bosanskohercegovačkih sireva i suhomesnatih proizvoda.

Spirit Fest Sarajevo koji ove godine slavi mali jubilej je koncipiran događaj , osmišljen sa ciljem prodajne degustacije premium žestokih pića i rakija namijenjen profesionalnim i privatnim kupcima.

Moramo naglasiti da je ove godine prijavljeno čak 115 uzoraka za ocjenjivanje od strane brendiranih destilerija i kompanija žestokog pića. Stručni žiri čine:
Predsjednica žirija Nermina Spaho prof. dr. Poljoprivredno-Prehrambeni Fakultet Univerziteta u Sarajevu, Milenko Blesić prof. dr. Poljoprivredno-Prehrambeni Fakultet Univerziteta u Sarajevu i Mirela Smajić dipl. ing. Uzorci će se ocijenjivati po kategorijama: kategorija rakija od voća i grožđa, kategorija likera i kategorija specijalnih rakija.

Spirit Fest Sarajevo će ove godine pored dodijeljivanja plaketa za najbolje ocijenjene rakije dodijeliti i plaketu za najbolje dizajnersko rješenje etikete.

Festivalski progam pored degustacija svih pića po vrstama,tipovima i stilovima omogučava obožavateljima dobre kapljice da uživaju u koktelima uz odličnu zabavu za koju je zadužen Epic Band Sarajevo.

Ispred organizacije smo spremili mnogo iznenađenja i nagradne vaučere za posjetioce koje nam obezbjeđuje Hotel Termag Jahorina. Pored nagradnih vaučera i ove godine Spirit Fest Sarajevo dodijeljuje nagradu za Naj Lokera Festivala.Ulaz za sve obožavatelje dobre kapljice iznosi 10,00 KM.

5.Internacionalni Festival žestokog pića i rakija Spirit Fest Sarajevo je podržala VanjskoTrgovinska Komorora BiH, New Event i Print Art.

  • klix.ba / Radio Bihać
  • 28.11.2017 - 08:48
  • 194

TAGOVI

POVEZANE VIJESTI