• 92.3 MHz - 94,7 MHz
  • Bihać
    15 °C
  • Ponedjeljak, 15.10.2018 - 17:00
Radio Bihać | 24 sata dnevno na frekvencijama 92,3 i 94,7 MHZ

U Moskvi otvorena izložba "AA Istanbul Photo Awards 2017"

U Moskvi je u četvrtak otvorena izložba fotografija, nagrađenih na ”AA Istanbul Photo Awards 2017“, međunarodnom takmičenju u fotografiji koje je organizovala Anadolu Agency (AA).

Urednik vizuelnih vijesti AA Ahmet Sel je u obraćanju na otvorenju izložbe kazao da je na ”Istanbul Photo Awards 2017“ pristigao veliki broj fotografija.

"Sretni smo da smo jednu od izložbi održali upravo u Moskvi", rekao je Sel, dodajući kako je za ”Istanbul Photo Awards 2017" iz cijelog svijeta pristiglo oko 25 hiljada fotografija.

Ambasador Turske u Moskvi Huseyin Dirioz je uputio čestitke svima koji učestvuju u organizaciji međunarodnog takmičenja ”Istanbul Photo Awards“.

Za fotografiju godine na ”Istanbul Photo Awards 2017” izabrana je fotografija ”Bijeg od ISIS-a”, koju je u Iraku za Paris Match napravio Francuz Frederic Lafargue.

Izložba nagrađenih fotografija na ”AA Istanbul Photo Awards 2017“ u Moskvi bit će otvorena do 19. novembra.

Za fotografiju godine na trećem međunarodnom takmičenju "Istanbul Photo Awards" među pristiglih 25.000 fotografija izabrana je "Bijeg od ISIS-a", koju je u Iraku za "Paris Match" snimio Francuz Frederic Lafargue.

Aris Messins za serijal fotografija pod nazivom "Smrt u Sredozemnom moru" koje je snimio za AFP, najbolji je u kategoriji "serijskih vijesti".

Fotografija "Ispod površine" Adama Prettyja, koju je snimio za Getty Images, izabrana je za najbolju u kategoriji "pojedinačni sport", a serijal fotografija Patricka Smitha, također za Getty Images, izabran je za najbolju u kategoriji "timski sportovi".

U kategoriji "serijskih portreta" pobjednica je Mary Gelman za seriju fotografija o ženama žrtvama.

"Hranjenje siročadi orangutana", Kemala Jufrija izabrana je za najbolju u kategoriji "serija priroda i okolina", dok je fotografija "Golf teren Papwa Sewgolum" Johnnyja Millera snimljena za Millefoto proglašena za najbolju u kategoriji "pojedinačna fotografija prirode i okoline".

Nagradu za najboljeg "mladog fotoreportera" freelanceru u Gazi Hosamu Salemu donijela je fotografija "Ulični trening u Gazi".

S druge strane, prijave za ”Istanbul Photo Awards 2018“, međunarodno takmičenje u fotografiji koje će Anadolu Agency (AA) organizirati četvrti put, počelo je 1. novembra, a trajat će sve do 31. januara 2018. godine.

  • AA / Radio Bihać
  • 10.11.2017 - 08:32
  • 152

TAGOVI

POVEZANE VIJESTI