• 92.3 MHz - 94,7 MHz
 • Bihać
  9 °C
 • Utorak, 16.10.2018 - 02:00
Radio Bihać | 24 sata dnevno na frekvencijama 92,3 i 94,7 MHZ

UNAVIVA

SPONZORIRANI ČLANAK

Unaviva brine o zdravlju svojih kupaca pružajući im najbolju kvalitetu vode na način da koristeći Eva filtere za vodu i Aquaphor filtere za vodu piju vodu visoke kvalitete, vodu koja je mineralizirana i koja ima okus prirodne izvorske vode. Ovlašteni su distributeri navedenih proizvoda za područje Bosne i Hercegovine.

Također Unaviva vrši distribuciju proizvoda plastične, stiroporske i aluminijumske ambalaže za pakovanje hrane. Ova ambalaža se koristi u industriji hrane za pakovanje: pečurki, pekarskih proizvoda, cateringe, fast food-ove, ribarnice, poslastičarnice, restorane, itd. Prvobitni cilj ove firme je da svojim djelovanjem i poslovanjem u što većoj mjeri pronađe rješenja za potrebe svojih kupaca, da na taj način riješe svaki problem u oblasti pakovanja i poboljšaju njihovo poslovanje. U ponudi ove firme se nalaze auto mirisi po najboljim cijenama na tržištu Bosne i Hercegovine.

Aquaphor je osnovan 1992. godine kao kompanija koja se bavi razvojem i proizvodnjom filtera za prečišćavanje vode za domaćinstvo. Aquapor je kreirao efektivnu tehnologiju za tretman vode, tako da svako može da ima pristup prečišćenoj pitkoj vodi. Od ideje do proizvoda – Aquaphor sve radi sam. Cijeli proces proizvodnje se izvodi u njihovim postrojenjima, jer je to jedini način da se naprave filteri visokog kvaliteta. 

U vidu konzumiranja vode prirodne izvorske kvalitete, malo je proizvoda na tržištu koji mogu dostići reputaciju, kvalitetu i pouzdanost koja prati EVA Water Clinic liniju proizvoda, koja postoji već 30 godina i diljem svijeta je prepoznata kao najučinkovitiji filtracijski sistem na posve prirodnoj osnovi, bez potrebe za električnom energijom ili spajanjem na vodovodni sistem. Proizvođač Eva filtera je EVA Health-Tech Industry Co. Ltd, kompanija koja je član Samsung grupacije.

(Aquaphor) Kada pričamo o čistoj vodi za piće, mi ne živimo u baš najboljim uslovima… zastarjele cijevi, vremenske nepogode, pogoršanje ekologije, itd. Pravilan filter za vodu bi trebalo da otkloni svu brigu i zaštiti vaše zdravlje u svakoj situaciji. Ali da li je svaki filter za vodu sposoban za to?

Bokali su posebno kreirani prečišćivači vode, koji koriste jedinstvenu tehniku vlaknastog materijala za filtriranje vode. Ovaj vlaknasti materijal efikasno smanjuje teške metale kao što je bakar, olovo, gvožđe, živa i radioaktivne izotope. Sama struktura filtera sprečava razmnožavanje bakterija. Naši bokali su jedini na tržištu koji imaju oznaku preporučeno za dječiju prehranu. Sama cijena bokala ovisi o zapremini bokala i kapacitetu filtera. Zapremine bokala se kreću od 2,5 L do 4,2 L, a kapaciteti filtera od 170 L do 300 L. Cijene se tako kreću od 23,00 KM za bokal zapremine 2,5 L i kapacitetom filter-uloška od 200L. Preporučena zamjena filtera je svaki mjesec, ovisno o količini vode koju domaćinstvo koristi. Zamjenski filteri uklanjaju skoro sve nečistoće u gradskoj vodi, a njihova cijena se kreće od 5,00 KM pa nadalje.

Pored bokala u ponudi imamo i sisteme za pročišćavanje vode koji se montiraju na česmu i "ispod" česme. Sistemi koji se montiraju na česmu su vrlo praktični za upotrebu, filter se jednostavno montira na česmu i imate pročišćenu vodu u svakom trenutku. Cijena ovih sistema se kreće od 32,00 KM, a kapaciteti filtera su od 750L pa nadalje.

Filter za dodatno prečišćavanje vode za piće. Ultrakompaktno tijelo filtera lako staje pod sudoperu, a na površinu se stavlja posebna slavina za čistu vodu. Uređaj ima elegantan dizajn, koji je napravljen od izdržljivog materijala. Zauzima mali prostor ispod sudopere, a pritom ima veliki kapacitet. Čisti vodu od hlora, organskih jedinjenja i drugih nečistoća. Cijena se kreće od 147,00 KM, a kapacitet filtera je 4000 L i potreba je svega jedna minuta da se pročisti 1,5 L vode.

(EVA) Kada govorimo o samostojećim, neprotočnim filterima za prečišćavanje vode u ponudi imamo filtere od 7, 12 i 25 L. Filteri su na bazi potpuno prirodne filtracije i mineralizacije vode, koji vodu iz česm kroz faze filtracije istovjetnoj migraciji vode kroz tlo, pretvara u mineraliziranu vodu izvorske kvalitete - koristeći isključivo snagu gravitacije i prirodne atribute tla. Sami proces filtracije se sastoji od 8 faza a to su: keramički filter, ugljen, srebro, kvarcni pijesak, zeolit, mineralni pijesak, koraljni kamen i vulkanske stijene. Ovisno o tvrdoći i kvaliteti vodovodne vode, obično je potrebno od 30 minuta do 1 sat za filtraciju 1 L vode. Cijena ovakvog filtera se kreće od 380,00 KM, i u toku jedne godine nisu potrebna nikakva dodatna ulaganja. Svi zamjenski dijelovi su dostupni u Unavivi. Filtracijska jezgru koja čini srce ovog sistema omogućuje protok od čak 7500 L vode, što može potrajati minimalno 12 mjeseci, pa čak i do 18 mjeseci. Cijena filtracijske jezgre je 112,00 KM. Keramički filter uklanja sve štetne i nepotrebne supstance kao što su željezna hrđa, talog, mikrobi, a zamjena ovog filtera se prepročuje nakon 24 mjeseca. Vulkanske stijene mineraliziraju filtriranu vodu te održavaju njenu svježinu i pridonose izvorskoj kvaliteti vode. Zamjena ovog dijela se vrši svakih 36 mjeseci. Ovi filteri za vodu imaju neograničenu garanciju.

U ponudi također imamo i tuš koji eliminira hlor i kamenac, te vodi podaruje prirodnu izvorsku kvalitetu patentiranom Ultimate tehnologijom. Estetski privlačna i prozirna napredna tuš glava ujedno je univerzalna i s lakoćom se priključuje na već postojeće crijevo Vašeg tuša, a time i lako nosi s Vama gdje god putujete. Cijena tuša je 195,00 KM, preporučena zamjena filtera je nakon godinu dana. Voda za tuširanje je posve prirodno filtrirana i mineralizirana, a time obogaćena hranjivim tvarima za kožu i kosu, čime uz dokazan dermatološki učinak njeguje ispucalu, isušenu i osjetljivu kožu, kao i kosu, nudeći vam istovremeno posve novo iskustvo tuširanja izuzetno mekanom vodom. Najmanji promjer mlaznica među komercijalnim tuševima ujedno povećava tlak i time smanjuje potrošnju vode za više od 30%. Tuš se sastoji od granule od čistog kalcija, koje neutraliziraju klor na način da se vežu na klor i otapaju u vodi, a time stvaraju emulziju koja njeguje kožu i kosu, zeolit koji mineralizira i prirodno filtrira vodu, te antibakterijski djeluje na vodu, zrnca japanskog Hinoki čempresa koja vodu blago aromatiziraju i stvaraju dojam meke kišnice te ujedno podaruju prirodnu izvorsku kvalitetu vode i također djeluju antibakterijski, mikrofilter od prirodnih vlakana koji zaustavlja i najsitnije čestice taloga iz vode te vodu omekšava prije mlaznica i izuzetno sitne mlaznice promjera 0,2 mm koje mlaz vode razbijaju na vrlo ugodan i prema koži nježan mlaz. Te sitne mlaznice također zaustavljaju i najsitnije naslage kamenac unutar tuša, čime ih je kroz određen period od 10 do 15 ili više dana potrebno očistiti na način da se skinu iz tuša te postave u bijeli alkoholni ocat kroz nekoliko sati (preko noći) ili se koristi sredstvo protiv kamenca, a mlaznice potom isperu i vrate u tuš.

 • UNAVIVA d.o.o
 • Sjedište: 77000 Bihać
 • Ulica i broj: Dr. Irfana Ljubijankića 87
 • e-mail: info@unaviva.ba
 • web: www.unaviva.ba

Nagradna igra od 06.10.2017 g.

 

 

 

 

 

 

 • www.unaviva.ba
 • 06.10.2017 - 14:15
 • 267

TAGOVI

POVEZANE VIJESTI