• 92.3 MHz - 94,7 MHz
  • Petak, 29.03.2024 - 08:56

UNHCR otvara ured u Bihaću

Načini i modaliteti pomoći i podrške UNHCR-a rješavanju aktuelnog problema boravka ilegalnih migranata u gradu Bihaću, te uključivanje svih nadležnih u rješavanje ovog problema, teme su koje su dominirale tokom susreta bihaćkog gradonačelnika Šuhreta Fazlića i Anne Christine Eriksson, regionalne predstavnice UNHCR-a za jugoistočnu Evropu i predstavnice UNHCR-a za Bosnu i Hercegovinu.

UNHCR je kao i veliki broj ostalih međunarodnih organizacija iskazao spremnost da se uključi u rješavanje migrantske krize u BiH, a potvrda toga jeste i otvaranje ureda ove institucije u Bihaću.

- Želim da pohvalim gradonačelnika Fazlića zbog poteza i načina kako je grad Bihać odgovorio na ovu krizu i samo zajedničko djelovanje svih nivoa vlasti i međunarodnih organizacija mogu ovaj problem staviti pod kontrolu. Tu smo da se na licu mjesta upoznamo sa situacijom u Bihaću kako bi smo poduzeli dalje korake koji će za cilj imati pomoć i podršku migranatima i tražiteljima azila - istakla je Eriksson.

Bihaćki gradonačelnik Šuhret Fazlić ističe da dolazak predstavnika UNHCR-a u Bihać govori da se iz dana u dan sve veći broj međunarodnih institucija uključuje u rješavanje problema migranata u našoj zemlji.

- Imamo problem koje samo zajedno možemo rješiti i cilj sviju nas jeste da migranata ne bude u našem gradu, ali dok su oni tu, moramo pomoći tim ljudima i osigurati im uslove za normalan život, ali istovremeno osigurati sigurnost i zdravstvenu zaštitu našim građanima - kazao je gradonačelnik Fazlić.

  • Radio Bihać
  • 23.05.2018 - 09:07

TAGOVI

POVEZANE VIJESTI