• 92.3 MHz - 94,7 MHz
  • Petak, 29.03.2024 - 00:06

Uručene nagrade Britanske akademije filmske i televizijske umjetnosti (BAFTA)

Film britanskog režisera Martina McDonagha “Three Billboards Outside Ebbing, Missouri“ osvojio je pet nagrada Britanske akademije filmske i televizijske umjetnosti (BAFTA), javlja Anadolu Agency (AA).

Prestižne nagrade BAFTA sinoć su dodijeljene dobitnicima na gala ceremoniji koja je održana u londonskoj dvorani Royal Albert.

Uprkos ekstremno niskim temperaturama, 71. izdanje dodjela BAFTA nagrada proteklo je u visokom glamuru, a crvenim tepihom prošetali su brojni poznati i slavni likovi filmske i televizijske umjetnosti.

Najviše pažnje na crvenom tepihu privukli su Angelina Jolie, Jennifer Lawrence, Natalie Dormer, Salma Hayek te princ William i njegova supruga Kate.

Nagradu za najbolji film dobilo je filmsko ostvarenje “Three Billboards Outside Ebbing, Missouri“, a američka glumica Frances McDormand osvojila je nagradu za najbolju žensku ulogu. Ta britanska drama okitila se i nagradama za najbolju sporednu mušku ulogu, nagradu za najoriginalniji scenario te nagradu za najbolji britanski film.

Nagrada za najbolju glavnu mušku ulogu pripala je britanskom glumcu Garyju Oldmanu za rolu u filmu “Darkest Hour“.

Meksički režiser Guillermo Del Toro osvojio je nagradu za najbolje režirani film, a riječ je o filmu “The Shape Of Water“.

BAFTA nagrade tradicionalno se dodjeljuju dvije sedmice uoči američkih Oscara i nagovještavaju glavne favorite za osvajanje najprestižnijih kipića u filmskoj umjetnosti.

  • AA / Radio Bihać
  • 20.02.2018 - 08:39

TAGOVI

POVEZANE VIJESTI