• 92.3 MHz - 94,7 MHz
  • Bihać
    0 °C
  • Srijeda, 21.11.2018 - 06:54
Radio Bihać | 24 sata dnevno na frekvencijama 92,3 i 94,7 MHZ

Uskoro počinje “Bihaćka zimska priča”

Doček Nove godine uz Nermina Puškara

Danas je zvanično najavljena manifestacija „Bihaćka zimska priča“ koja će početi u petak 15. decembra. Cilj je okupiti udruženja, umjetnike, muzičare, ugostitelje, obrtnike i druge, kako bi se obogatila turistička ponuda Bihaća tokom novogodišnjih praznika.

“U suradnji sa našim javnim preduzećima i ustanovama, te sponzorima, Gradski trg pretvorit ćemo u malu zimsku bajku na otvorenom. U sklopu programa “Bihaćke zimske priče” kitit ćemo novogodišnju jelku, obradovati one kojima je potrebna pomoć, gledati predstave, družiti se uz muzički program i uživati u gastro ponudi naših ugostitelja”, rekao je u najavi Edin Moranjkić, savjetnik gradonačelnika Bihaća.

Uz podršku Mljekare Meggle, kao generalnog pokrovitelja, punih 11 dana građani Bihaća i posjetitelji moći će uživati u čaroliji “Meggle Winter Parka” u kojem će biti postavljene drvene kućice sa raznovrsnom ponudom bihaćkih ugostitelja i obrtnika poput ukusnih jela, toplih napitaka, slatkih delicija, suvenira, te raznih rukotvorina. “Meggle Winter Park” će biti ukrašen novogodišnjim nakitom, uz njega će se postaviti klizalište, a nezaobilazna novogodišnja jelka i ukrašeni stage sa bogatim muzičkim program upotpunit će priču.

“Ponosni smo što smo dio ovogodišnje Bihaćke zimske priče i kao društveno odgovorna kompanija podržali smo ovogodišnji program koji će predstaviti naš grad u jednom novom i zanimljivom novogodišnjem ozračju”, kazala je Arijana Kosović iz Mljekare Meggle.

“Sarajevo Osiguranje podržalo je ovogodišnji novogodišnji program koji je zaista sadržajan i nadam se da će svako pronaći nešto za sebe i uživati u Bihaćkoj zimskoj priči i sadržajima koje smo zajednički osmislili i pripremili za Bišćane i sve posjetitelje “, poručio je Samir Behremović, iz Sarajevo Osiguranja.

Zahvaljujući generalnom pokroviteljstvu same novogodišnje noći od strane Sarajevo Osiguranja, u 2018. godinu građani Bihaća i posjetitelji ući će sa poznatim kant-autorom Nerminom Puškarom, koji je Bišćanima i svima koji novogodišnju noć planiraju dočekati u Bihaću obećao odličnu atmosferu i dobar provod.

“Kao građanin Bihaća velika zahvala i našim sponzorima koji su prepoznali kvalitetan i sadržajan novogodišnji program i podržali ga zajedno sa  nevladinim udruženjima i gradskom upravom. Bihaćka zimska priča za cilj zapravo ima brendiranje novogodišnih praznika kao nove turističke ponude našeg grada i uvjeren sam da ćemo stvoriti dobre temelje ove godine da već slijedeće organiziramo još bolji i kvalitetniji praznični novogodišnji program”, rekao je Armin Amidžić ispred nevladinih organizacija koje upotpunjavaju program.

Udruženja ABC  i ove godine organizira humanitarnu akciju “Decembarski dani Udruženja ABC” u sklopu koje će biti realizirane akcije “Kutija iznenađenja”, “Obrok pažnje” i “Staklena kutija”. Ovogodišnji Božić u Bihaću obilježiti će se uz Katolički školski centar i Udruženje MoguLi na platou crkve sv. Ante Padovanskog. 

  • Radio Bihać
  • 06.12.2017 - 14:43
  • 586

TAGOVI

POVEZANE VIJESTI