• 92.3 MHz - 94,7 MHz
  • Petak, 29.03.2024 - 03:18

Uspjesi bihaćkih džudista

Hana Piralić, članica Judo kluba „Una“ osvojila je bronzanu medalju na Evropskom kupu u italijanskoj Follonici. Veliki uspjeh , pogotovo kada se uzme u obzir da se takmičenje bodovalo za Omladinske olimpijske igre u Argentini.

Bišćanka je do najniže stepenice pobjedničkog postolja došla s četiri pobjede i jednim porazom. Trijumfovala je u ogledima s predstavnicama Italije, Rumunije i Rusije, međutim najsjajnije odličje izmaklo joj je zbog četvrtfinalnog poraza od jedne od najboljih mladih takmičarki iz Mađarske.

Trener Hadis Ramić zadovoljan je i nastupima Anamarije Franjić, Džane Kovačević, te Amara Smailagića – kojima je zamalo izmaklo mjesto među najbolje plasiranim.

Uspješni su bili i najmlađi članovi Kluba, koji su se s Međunarodnog turnira u Laktašima vratili s tri osvojene medalje. Franu Crnkoviću pripala je srebrena medalja u konkurenciji dječaka do 46 kilograma, dok su bronzana odličja zaslužili Džan Durak i Mirza Džaferagić.

Inače, na takmičenju u Laktašima nastupili su takmičari iz 59 klubova – iz Hrvatske, Srbije, Crne Gore i Bosne i Hercegovine.

  • Muhamed Sadiković
  • 14.02.2018 - 12:28

TAGOVI

POVEZANE VIJESTI