• 92.3 MHz - 94,7 MHz
  • Bihać
    -6 °C
  • Subota, 23.02.2019 - 05:46
Radio Bihać | 24 sata dnevno na frekvencijama 92,3 i 94,7 MHZ

Vučić: Nisam kao Milošević, ali u moje vrijeme neće biti poraza

Srbija stvari mora da riješava razgovorima, a vidjećemo u budućnosti kakvim, u kom formatu i na koji način, ocijenio je sinoć za RTS predsjednik Srbije Aleksandar Vučić.

On je istakao da je imao otvoren i sadržajan razgovor sa visokom predstavnicom Evropske unije Federikom Mogerini, ali su se dogovorili da detalje ne iznose u javnost.
 
I kada imate najteže sukobe i najteže ratove, morate da težite da probleme rješavate razgovorom, izjavio je Vučić za RTS i napomenuo da ne želi da se obazire na pisanje pojedinih domaćih i stranih medija da je neko namjerno htio da izazove inicidente u Mitrovici ili da „žrtvuje Marka Đurića“.
 
Saglasili smo se da je za Srbiju najvažnije da očuvamo mir i stabilnost, rekao je Vučić, napominjući da su protekla dva dana bila teška, ali da se uspjelo u nastojanjima da to bude minimalna šteta za srpski narod na Kosovu i Metohiji.
 
Poslije današnjih odluke Srpske liste i nas odavde, ljudi na Kosovu i Metohiji, posebno na sjeveru, osjećaju se neuporedivo sigurnije nego juče, kaže Vučić.
 
Vučić je prenio i da je imao telefonski razgovor sa pomoćnikom američkog državnog sekretara Vesom Mičelom i da su se saglasili samo u tome da je očuvanje mira od suštinskog značaja.
 
Što se tiče Mogerini, neko iz EU je juče pominjao „obje strane“, a večeras se to više ne pominju i neće se pominjati, jer mislim da je najgore licemjerje kada neko govori o neproporcionalnoj ili nesrazmjernoj sili, a ovde toga nije bilo, već je riječ o protivpravnoj upotrebi sile, ili o divljanju jedne strane, kazao je Vučić.
 
Prema njegovim riječima, Mogerini je došla u Beograd zato što zna koliko je ovo što se dogodilo ostavilo teške posljedice na srpski narod.
 
Uspjeli da sačuvamo stabilnost i mir i hladnu glavu, da odreagujemo na miran i pametan način, rekao je Vučić i ponovio da je važno da su sačuvani mir i stabilnost, a nije dozvoljeno da se zauzme sjever Kosova.
 
Jasno smo stavili da znanja da ni sa Srbijom ni sa Srbima ne mogu da se igraju, rekao je Vučić i naglasio da će u budžetu Srbije biti zabilježen suficiti i poslije marta, što ukazuje da država nije toliko slaba koliko bi neki željeli.

  • vijesti.ba / Radio Bihać
  • 28.03.2018 - 10:46
  • 201

TAGOVI

POVEZANE VIJESTI