• 92.3 MHz - 94,7 MHz
  • Petak, 29.03.2024 - 08:44

Zagreb: Izložbu Nikola Tesla – Mind from the Future vidjelo više od 30.000 ljudi

Međunarodni multimedijski izložbeni projekt Nikola Tesla – Mind from the Future u Domu hrvatskih likovnih umjetnika, poznatom i kao Meštrovićev paviljon, od njezinog otvorenja 25. studenog vidjelo je već više od 30.000 posjetitelja, javlja Anadolu Agency (AA).

Futuristički postav na tragu vizije Nikole Tesle rezultat je desetogodišnjeg autorskog rada svjetski priznate i nagrađivane autorice Helene Bulaje Madunić, kao i grupe međunarodnih i domaćih umjetnika koji djeluju na području sinergije znanosti i umjetnosti spajajući film, animaciju, video umjetnost, skulpturu, instalaciju, sliku i tehničke inovacije.

Multimedijska izložba predstavlja Teslin životni put, od rođenja pa sve do refleksija u suvremenom svijetu na potpuno novi način.

Izložbom dominira desetak metara visoka skulptura Nikole Tesle napravljena od željeznih profila, a uz bogat mulitimedijalni prateći program, izložba je obogaćena nizom artefakata iz života ovog genijalnog izumitelja, a izloženo je više skulptura Nikole Tesle.

Posjetitelji tako mogu vidjeti školske dnevnike sa Teslinim ocjenama iz vremena dok je pohađao školu u Karlovcu, tu je i školska klupa iz njegove generacije, kao i neke od naprava iz tog vremena.

Cilj izložbe Nikola Tesla – Mind from the Future je pozicionirati Teslu kao hrvatsku kulturnu baštinu, promovirati i potaknuti umjetničku izvrsnost, originalnost, inventivnost i primjenu najnovijih tehnologija u područjima vizualne umjetnosti.

Izložba koja je izazvala velik interes javnosti ostaje otvorena do 20. ožujka/travnja 2018. godine.

  • AA / Radio Bihać
  • 25.12.2017 - 08:19

TAGOVI

POVEZANE VIJESTI