• 92.3 MHz - 94,7 MHz
  • Petak, 29.03.2024 - 09:28

Zahvaljujući projektu dm „Vratimo djecu na dječija igrališta" Bihać bogatiji za novi dječiji park

Sretna vijest za roditelje, ...

U okviru društveno-odgovorne inicijative „dm {ZAJEDNO} za bolje sutra” u Bihaću je danas, na lokaciji Gradskog parka, otvoren moderan dječiji park koji će svojim atraktivnim sadržajem uljepšati odrastanje najmlađih generacija ovog bh. grada.

Park je realiziran u okviru projekta "Vratimo djecu na dječija igrališta" čiji je nositelj grad Bihać. Njegova vrijednost iznosi 17.000 KM.
Komapnija dm je u sklopu inicijative „dm {ZAJEDNO} za bolje sutra” podržala ukupno deset projekata koji su realizovani s ciljem unapređenja kvalitete života cjelokupne društvene zajednice. Za realizaciju odabranih društveno korisnih projekata, dm je osigurao finansijsku podršku, donaciju proizvoda, volonterski angažman i opremanje ali i uređenje vanjskih i unutrašnjih prostora.
Park su zajedno sa Elmom Delić, „savjetnikom gradonačelnika za dječija pitanja“ otvorili bihaćki gradonačelnik Šuhret Fazlić i Atif Hadžić, asortiman menadžer dm-a.

"Ovim projektom želimo djeci u našem gradu omogućiti da svoje slobodno vrijeme provode na svježem zraku, na igralištima bogatog sadržaja. Danas, kada je internet zauzeo prvo mjesto u načinu ispunjavanja slobodnog vremena, veoma je važno da to promjenimo i da djecu vratimo na dječija igrališta, tamo gdje se mogu družiti sa svojim vršnjacima i gdje mogu biti kreatori svoje mašte za igru"- izjavio je gradonačelnik Fazlić.
Svečanom otvorenju parka prisustvovali su predstavnici lokalne zajednice Grada Bihaća, a svoju znatiželju pokazele su brojne porodice sa djecom, koje su, odmah nakon otvorenja, došle uživati u njegovom bogatom sadržaju. 
"Izuzetno smo ponosni na sve aktivnosti realizirane u okviru ove inicijative, jer smo uspjeli, zajedno sa nositeljima projekata, predstavnicima lokalne zajednice, kreirati bolje sutra širom BiH. Posebno nas raduje kada smo u prilici pružiti bolje uslove djeci, upotpuniti i uljepšati njihovo odrastanje. Vjerujem kako će kvalitetan mobilijar ovog parka osigurati svoj djeci grada na Uni lijepe uspomene iz djetinjstva"- izjavio je Atif Hadžić, asortiman menadžer dm-a. 
Partneri u realizaciji projekta su: Kamer Commerce d.o.o. , Fenix d.o.o. , Mibo komunikacije , Ecoton d.o.o. i Sberbanka.

  • Arman Čanić
  • 02.08.2017 - 12:34

TAGOVI

POVEZANE VIJESTI