• 92.3 MHz - 94,7 MHz
  • Četvrtak, 28.03.2024 - 20:09

Zasjedao Savjet za ekonomski razvoj Bihaća

Danas je održana sjednica Savjeta za ekonomski razvoj Grada Bihaća. 

Raspravljalo se o Programu kapitalnih investicija za period 2018-2020. godina, Informaciji o stanju zaposlenosti s prijedlogom mjera za unapređenje stanja i Programu rada Savjeta za ekonomski razvoj za 2018. godinu.

Službenik gradske uprave Nijaz Lipovača pojasnio je da, prema zahtjevu donatora, Program kapitalnih investicija mora biti usaglašen sa ostalim razvojnim dokumentima, tako da je Program morao bit usklađen i sa gradskim budžetom.

Kapitalni projekti Grada su razvoj infrastrukture u oblasti privrede i turizma, strateški razvojni projekti kao što je aerodrom, KfW projekt, uređenje infrastrukture po mjesnim zajednicama i projekti u partnerstvu sa međunarodnim organizacijama - projekti energetske učinkovistosti, projekti u oblasti ekologije i projekti podrške razvoju malog i srednjeg biznisa.

Emir Toromanović rukovodilac Biroa rada u Bihaću, naglasio je danas da je trenutno prijavljeno 8.900 nezaposlenih, od kojih je jako puno osoba sa 50 i više godina starosti.

Biro nema tačnu evidenciju mladih ljudi koji se zapoljavaju izvan BiH, ali se često izdaju potvrde o evidenciji koje su mladima potrebne zbog zapošljavanja u inostrantstvu.

  • Radio Bihać
  • 25.12.2017 - 15:07

TAGOVI

POVEZANE VIJESTI