• 92.3 MHz - 94,7 MHz
  • Bihać
    5 °C
  • Četvrtak, 17.01.2019 - 22:55
Radio Bihać | 24 sata dnevno na frekvencijama 92,3 i 94,7 MHZ

Zimski turistički program Sarajeva predstavljen u Zagrebu

Čola, "Jabuka" i odmor na planinama

U Zagrebu je danas organizirano predstavljanje regionalne promotivne kampanje "Dobro došli u Sarajevo" u organizaciji Turističke zajednice Kantona Sarajevo, javlja Anadolu Agency (AA).

O sarajevskoj zimskoj sezoni i trodnevnom novogodišnjem spektaklu u Sarajevu govorili su Nermin Muzur, predsjednik Turističke zajednice Kantona Sarajevo, i glazbenik Dražen Žerić Žera, frontman grupe "Crvena jabuka", a kao gošća je na promociji sudjelovala zamjenica gradonačelnika Grada Zagreba Olivera Majić.

Muzur je naglasio kako je turizam jedna od najbrže rastućih grana gospodarstva, kako u Sarajevu, tako i u cijeloj BiH, te kako je samo u prvih 11 mjeseci zabilježen rast od 17 posto u odnosu na prošlu godinu.

"Između prvih pet top gostiju u Sarajevu su gosti iz Hrvatske, a postoci gostiju iz svih zemalja regije rastu na godišnjoj razini", kazao je Muzur te dodao kako Sarajevo ove godine očekuje preko 500.000 posjetitelja i preko milijun noćenja.

Naveo je kako je ove godine cilj organizatora bio nadmašiti prošlogodišnji doček Nove godine u Sarajevu na kojem je sudjelovalo preko 70.000 posjetitelja, s tim da službeno otvorenje zimske sezone u Sarajevu započinje 16. i 17. prosinca.

Oko novogodišnjeg dočeka organiziraju se čak tri koncerta: prva će nastupiti mlada filharmonija 30. prosinca ispred Katedrale, na samom dočeku na Trgu BiH nastupa Zdravko Čolić, a 1. siječnja 2018. ispred sarajevske Vječne vatre nastupa Crvena jabuka.

Ovom prilikom Žera je poručio kako se raduje dočeku "zbog cijele regije i grada Sarajeva".

"Ovo je idealna prilika da ljudi koji nisu bili u Sarajevu dođu i upoznaju grad i ljude", kazao je Žera.

Muzur je kazao kao je Zagreb organizacijom Adventa pozitivan primjer i uzor Sarajevu.

  • AA / Radio Bihać
  • 13.12.2017 - 10:30
  • 267

TAGOVI

POVEZANE VIJESTI