• 92.3 MHz - 94,7 MHz
  • Bihać
    -4 °C
  • Srijeda, 19.01.2022 - 04:46
Radio Bihać | 24 sata dnevno na frekvencijama 92,3 i 94,7 MHZ

Ajla Vojić sportašica godine u Bihaću

Ajla Vojić, članica Kluba borilačkih sportova "FAVORIT BH" najbolja je sportašica grada Bihaća u 2021. godini.

Osvojila je peto mjesto na Svjetskom seniorskom prvenstvu u kickboxingu - disciplina light contact do 56 kilograma i time zaslužila ovo priznanje.

„U Gradskom sportskom savezu su prepoznali ne samo moj uspjeh iz prethodne godine, nego i veliko zalaganje i rad i zbog toga sam veoma sretna. Definitivno je ovo i motiv za još bolje rezultate u ovoj godini. Veliko hvala dugujem i svom treneru Rinaldu Pikolotiju, kao i svim kolegama u Klubu", izjavila je Ajla Vojić.

Ajla je proglašena i za najuspješniju seniorku u prošloj godini, dok je u muškoj konkurenciji nagrađen Edis Mešić iz Kluba borilačkih sportova "Zino". On je osvojio prvo mjesto na državnom prvenstvu za seniore - borbe k1-75 kg.

U konkurenciji za juniore najbolji su također članovi Kluba borilačkih sportova "Zino", Erna Hamulić i Amil Tutić. Ovo dvoje mladih ljudi osvojili su srebrenu, odnosno bronzanu medalju na Evropskom prvenstvu u kickboxingu.

Za najbolju sportsku ekipu u ženskoj konkurenciji odabran je Judo klub "Una", čije su članice osvojile treće mjesto na prvenstvu Bosne i Hercegovine. Bolji od ostalih muških timova bio je Brdsko-biciklistički klub "Daj krug" koji je zauzeo drugo mjesto u Premijer ligi BiH u brdskom biciklizmu.

Senad Ćatić iz Kluba borilačkih sportova "Zino" je trener godine, a specijalne nagrade uručene su  rukometnom delegatu EHF/IHF Arijani Vojić-Jašarević, selektoru MTB Reprezentacije BIH Adnanu Mekiću i predsjedniku Saveza košarke u kolicima BiH, Alagi Pašiću.

 

  • Radio Bihać
  • 13.01.2022 - 12:06

TAGOVI

POVEZANE VIJESTI

POSLJEDNJE VIJESTI

OBAVIJESTI

VIDEO