• 92.3 MHz - 94,7 MHz
  • Bihać
    23 °C
  • Srijeda, 26.06.2019 - 10:16
Radio Bihać | 24 sata dnevno na frekvencijama 92,3 i 94,7 MHZ

Andrea Berković započela ciklus predavanja o Turskoj na Institutu Yunus Emre

Na zagrebačkom institutu Yunus Emre

Turski kulturni institut Yunus Emre započeo je ove godine s projektom "Razgovori uz tursku kavu" u okviru kojeg će o Turskoj govoriti dobri poznavatelji te države, njezine kulture, tradicije i znanstvenih dostignuća, javlja Anadolu Agency (AA).

Ciklus predavanja o Turskoj u sklopu "Razgovora uz tursku kavu" započeo je večeras predavanjem Andreje Berković koja je kao zaljubljenica u putovanja i fotografiju, inače turistička vodičkinja, prevoditeljica i direktorica Tjedna turskog filma, govorila o svojim iskustvima Turske.

Predavanje je uvodno za posjetitelje otvorio ravnatelj Instituta Yunus Emre Nurullah Yavas koji je najavio niz promotivnih predavanja o Turskoj tijekom cijele godine.

Andrea Berković je istaknula kako je ovo predavanje namijenjeno svima, kako onima koji su već bili u Turskoj, tako i onima koji tek planiraju posjetiti ovu zemlju.

Predavanje je podijelila na sedam dijelova koji su posvećeni sedam turskih zemljopisnih regija, uz bogate fotografije koje je sama napravila na brojnim putovanjima u tu zemlju ili ih je pak posudila kako bi prezentirala dijelove u kojima sama nije bila.

"Studij turkologije u Zagrebu mi je otvorio vrata Turske, a nakon mog prvog odlaska u Tursku vraćam joj se stalno. Tako će, nadam se, i ostati jer osjećam da je Turska moja druga domovina i htjela bih i da se drugi osjećaju tako“, kazala je Berković.

Andrea Berković će u zagrebačkom Yunus Emre institutu otvoriti vlastitu izložbu fotografija naslova "Jesen u Kapadokiji" koja će se otvoriti u utorak 27. veljače i koja će ostati otvorena do 23. ožujka ove godine.

  • AA / Radio Bihać
  • 27.02.2018 - 08:55
  • 448

TAGOVI

POVEZANE VIJESTI