• 92.3 MHz - 94,7 MHz
  • Bihać
    1 °C
  • Nedjelja, 17.01.2021 - 12:35
Radio Bihać | 24 sata dnevno na frekvencijama 92,3 i 94,7 MHZ

Auto Parts od danas i u Bihaću

Radio Bihać putem svojih frekvencija i internetskih platformi predstavlja jednog od najvećih distributera auto dijelova na prostoru Bosne i Hercegovine, koji od danas poslovnicu ima i u Bihaću (Jablanska 79).

Auto Parts Bihać je dio AM Grupacije, koja je osnovana prije 21 godinu. Predstavnici Grupacije za BiH su firme Auto Milovanović i Auto Parts. Radi se o direktnim uvoznicima i distributerima rezervnih auto dijelova premuim brendova za: motore i upravljenje, kvačila i prenose, kočione sisteme, dijelove trapa, amortizere i auto elektriku. Auto Parts je ovlašteni ditributer za svjetske brendove motornih ulja, maziva i specijalnih tečnosti, aditiva, autokozmetike i autozaštite, te ostalih proizvoda potrebnih automobilu ili prodavnici. Poseban akcent se stavlja na servisnu opremu i treba istaknuti da je ovo preduzeće lider na tržištu u distribuciji iste, kako sa servisnom, tako i sa logističkom mrežom.

Auto Parts je porodična firma, koja je na tržištu Balkana prisutna već 21 godinu. Godine 1999. otvorena je prva prodavnica auto dijelova u Banja Luci, a 2003. počinje širenje djelatnosti na tržište Evrope. Godinu dana kasnije preduzeće počinje sa sajamskim aktivnostima, u smislu samostalnog izlaganja na domaćim i svjetskim sajmovima auto dijelova (Banja Luka, Beograd, Automechanika Frankfurt, Automechanika Šangaj). U narednim godinama dolazi do ekspanzije kako maloprodajne, tako i veleprodajne mreže, pa se 2012. godine u BiH, Srbiji i Makedoniji počinje sa organizacijom kućnih sajmova autodijelova, servisne i prateće opreme, pod nazivom „Kupujte iz prve ruke“. Auto Parts jedini u BiH organizuje ovakav tip sajmova za svoje profesionalne kupce. 2015. godine postaje član međunarodne grupacije distributera auto dijelova NEXUS, sa sjedištem u Ženevi. Prije tri godine otvoreno je i prvo poluatomatsko skladište u BiH i proširena logistička mreža.

Auto Parts danas zapošljava 230 radnika u BiH, koji rade u sektorima maloprodaje i veleprodaje, nabavke, računovodstva, marketinga, informacionih tehnologija, ljudskih resursa, magacina, transporta i servisa. Zaposleni konstantno ulažu u svoja znanja i iskustva, održavajući uslugu na visokom nivou, u cilju osiguranja dugoročne lojalnosti kupaca i njihovog zadovoljstva. Konstantan rad na edukaciji osoblja, omogućava profesionalan savjetodavan pristup, prema profesionalnim i krajnjim kupcima. Svi zaposleni u bihaćkoj poslovnici su završili AM akademiju i tek nakon toga su počeli raditi u ovoj prodavnici.

Kompanija u Bosni i Hercegovini trenutno ima 20 poslovnica, 3 velika skladišta i 2 veleprodaje. Sloganom kompanije „Kupujte iz prve ruke“ ističemo činjenicu da direktno uvozimo preko 90% asortimana.

Auto Parts je jedan od lidera u oblasti trgovine auto dijelovima i servisnom opremom u BiH. Konstantnim poboljšanjem postojećeg asortimana i razvojem kvalitetnije usluge, kompanija želi ostvariti postavljene ciljeve i misiju organizacije kompanije. Imidž kompanije na tržištu razvija se ispunjenjem zahtjeva i ostvarivanjem zadovoljstva kupaca. Primjenom načela, zahtjeva standarda ISO 9001:2008, se teži ostvarivanju stalnih pobošljanja i povećanju djelotvornosti procesa sistema upravljanja kvalitetom u cjelini.

U narednom periodu će se nastaviti sa širenjem postojeće prodajne mreže u BiH, Srbiji i Makedoniji. Novina u odnosu prema krajnjim kupcima je i Red Spot program lojalnosti, putem kartica povoljnosti, koji uspješno funkcioniše već dvije godine. Takođe, djelatnost se širi na još jedan segment, a to je prodajno izložbeno vozilo za naše profesionalne kupce.

Iz svog bogatog asortimana Auto Parts posebno izdvaja preko 2.000 artikala profesionalne servisne opreme i alata, potrebnih za opremanje auto servisa, uz obezbijeđenu servisnu podršku i uslugu montaže, od strane certifkovanog osoblja. Među njima su različite vrste i tipovi dizalica, dijagnostički uređaji, optika trapa, te kompletan asortiman za vulkanizerske radionice.

Auto Parts je generalni zastupnik mnogih svjetskih brendova za Bosnu i Hercegovinu, što omogućava konkurentnost na tržištu, a klijentima, u svim kanalima prodaje, garantira konkurentne cijene. U asortimanu je preko 95.000 različitih auto dijelova, u preko 350 brendova.

  • Radio Bihać
  • 22.07.2019 - 14:09
  • 889

TAGOVI

POVEZANE VIJESTI