• 92.3 MHz - 94,7 MHz
  • Četvrtak, 28.03.2024 - 11:51

Autobusi sa migrantima još stoje u Lipi

Stanovnici Bradine protive se dolasku migranata u objekt OS BiH

Reisu-l-ulema IZ u BiH Husein ef. Kavazović uputio apel svim domaćim i međunarodnim faktorima da se ozbiljno angažuju oko rješavanja migrantske krize, ...

Veliki broj ilegalnih migranata i dalje u autobusima čeka na izmještanje iz Lipe. Autobusni konvoj su cijelu noć osiguravale policijske snage.

Jučer je objavljeno da su oni trebali biti prebačeni u prazan objekt kasarne Oružanih snaga BiH u Bradini kod Konjica, čemu su se usprotivili mještani Bradine. Dio migranata bi navodno trebao biti prebačen u azilantski centar Delijaš kod Trnova.

Kako prenose mediji sve zvanične instance sa ovog područja oštro se protive dolasku migranata u Bradinu.

- Mi smo u pripravnosti, ako eskalira ovdje imamo u svakom momentu 200 ljudi koji su spremni ako se ovo ne riješi. Čuli smo u medijima da je Cikotić rekao da postoji neko drugo rješenje, pa se nadamo da će to zaista i biti tako - kazao je predsjednik Mjesne zajednice Bradina Mujo Hadžibegović, prenosi sarajevsko Oslobođenje.

Ovim povodom oglasio se danas i reisu-l-ulema IZ u BiH Husein ef. Kavazović. On je uputio apel svim domaćim i međunarodnim faktorima da se ozbiljno i bez politikantstva angažuju oko rješavanja migrantske krize.

  • Radio Bihać
  • 30.12.2020 - 12:23

TAGOVI

POVEZANE VIJESTI

POSLJEDNJE VIJESTI

OBAVIJESTI

VIDEO