• 92.3 MHz - 94,7 MHz
  • Utorak, 19.03.2024 - 07:13

Avantura film festival od prvog do trećeg augusta ove godine

Potpisan sporazum o suranji sa NP "Una"

Prvo održavanje Avantura film festivala pod nazivom „Avant & Una“ desit će se početkom augusta mjeseca ove godine u Bihaću, u organizaciji Udruženja građana „Bosnaland“ iz Sarajeva. Partner na ovom značajnom projektu je Nacionalni park „Una“ u čijim je prostorijama u Bihaću danas potpisan sporazum o suradnji. Potpisali su ga Mirsad Ćatić, direktor Avatura film festivala i Amarildo Mulić direktor NP „Una“.

Ciljevi partnerstva između Avantura film festivala i NP Una u provedbi projekta ogledaju se u promociji i razvoju filmske industrije i žanrova avanturističkog karakter, podizanju svijesti o vrijednostima filma i kvaliteta kulturne i turističke ponude NP Una i grada Bihaća. Održavanjem prvog Avantura film festivala koji će u Bihać dovesti filmske radnike iz cijelog svijeta omogućit će internacionalno brendiranje grada kao socijalno osjetljivog, humanog, etabliranog i ekološki osviještenog, sa svjetski vrijednim prirodnim ljepotama NP Una, a prvi „Avant & Una“ pomoći će u festivalskom mapiranju Bihaća na međunarodnoj sceni. Iz Udruženja građana „Bosnaland“, ističu rekordan broj prijava na festival iz cijelog svijeta, tako da već sad prvi Avantura film festival ocjenjuju uspješnim projektom.

Kako je rekao Mirsad Ćatić, koji živi i radi u Sarajevu, a godinama ne propušta priliku u svoj rodni grad dovesti mnoga kulturna, a sad i filmska dešavanja, samim pokretanjem priče o festivalu, Bihać je doživio svojevrsnu promociju.

Avantura film festival „Avant & Una“ će od prvog do trećeg augusta ove godine dovesti učesnike i filmske uratke iz cijelog svijeta u Bihać, a ujedno im otvoriti nove vidike kroz prirodne ljepote netaknute prirode nacionalnog parka i ovdašnjeg kraja, koji će se ekranizirati i biti predstavljeni na nekom drugom festivalu u drugom kraju svijeta.

  • Radio Bihać
  • 17.06.2019 - 14:26

TAGOVI

POVEZANE VIJESTI

POSLJEDNJE VIJESTI

OBAVIJESTI

VIDEO