• 92.3 MHz - 94,7 MHz
  • Bihać
    -0 °C
  • Srijeda, 14.04.2021 - 07:08
Radio Bihać | 24 sata dnevno na frekvencijama 92,3 i 94,7 MHZ

Azra Bašanović, Adelisa Dautović i Neira Midžić u rukometnoj reprezentaciji BiH

Bišćanke Azra Bašanović i Neira Midžić, te Adelisa Dautović iz Cazina dobile su pozive selektora ponovo osnovane rukometne reprezentacije Bosne i Hercegovine Radana Rovčanina za prvo kontrolno okupljanje nacionalnog tima.

"Još uvijek sam pod dojmom i teško mi je to i zamisliti. Igranje za reprezentaciju svoje zemlje je ostvarenje sna svakog sportiste, tako da vam ne mogu opisati koliko sam ponosna. Mnogo sam u proteklim godinama radila za ovakvo priznanje i neizmjerno sam zahvalna svim ljudima koji su ponovo pokrenuli projekat reprezentacije, a posebno selektoru Rovčaninu što je prepoznao moj rad i trud", istakla je trenutno prvotimka prijedorske Mire Azra Bašanović.

Bašanović je tri godine zaredom bila najbolji golgeter Premijer lige Bosne i Hercegovine, a u proteklim sezonama nanizala je priličan broj trofeja i priznanja u dresovima Ženskog rukometnog kluba Bihać i Mire iz Prijedora. Adelisa Dautović joj je trenutno saigračica i u prijedorskom timu, dok Neira Midžić nastupa za njemački klub HSG Kleeinheim - Langgons.

"Velika stvar za Ženski rukometni klub Bihać, jer smo sve tri tu i počele ozbiljniju igračku karijeru. Čestitam svojim saigračicama, apsolutno su zalužile poziv, a vjerujem da su svi građani Bihaća i Cazina ponosni na nas", kazala je dvadesetšestogodišnja Bašanović.

Selektor Radan Rovčanin prvo kontrolno okupljanje najboljih 26 bosanskohercegovačkih rukometašica zakazao je 15. marta u Lukavcu.

Sretno našim reprezentativkama, ponosni smo na njih!

  • Radio Bihać
  • 10.03.2021 - 11:20
  • 91

TAGOVI

POVEZANE VIJESTI