• 92.3 MHz - 94,7 MHz
  • Bihać
    10 °C
  • Ponedjeljak, 22.04.2019 - 08:18
Radio Bihać | 24 sata dnevno na frekvencijama 92,3 i 94,7 MHZ

Banjsko liječenje na teret Parlamentarne skupštine BiH

Zatupnica Milica Marković tražila 3.000 KM za liječenje u Banji Koviljači

Milica Marković

Prije nego što je predala zahtjev koji je dospio u javnost, prvo se za pomoć obraćala Fondu zdravstvenog osiguranja Republike Srpske, ...

Ona je kazala kako želi da iskoristi mogućnosti da joj država plati banjsko liječenje, odnosno mogućnost koju su iskoristili i drugi parlamentarci u Parlamentarnoj skupštini BiH. 

"S obzirom na to da me Fondu zdravstvenog osiguranja RS-a odbio u prvostepenom i drugostepenom nivou jer to ne može da finansira budući da je liječenje potrebno u Srbiji, naravno da hoću da iskoristim mogućnost koju su iskoristili neki drugi zastupnici. Nisam ni prva ni posljednja", poručila je Marković u izjavi za EuroBlic.

Ona je ispričala da, prije nego što je predala zahtjev koji je dospio u javnost, prvo se za pomoć obraćala Fondu zdravstvenog osiguranja RS-a, sa zahtjevom da joj pokrije troškove liječenja kičme, koje je predložio ljekar specijalista.

Zajednička komisija za administrativne poslove Parlamentarne skupštine BiH razmatrala je jučer njen zahtjev, ali donošenje odluka o odobravanju skoro 3.000 maraka za liječenje u Banji Koviljača odgođeno je za narednu sjednicu.

"Rješavajući po zahtjevu osigurane osobe, na osnovu priložene medicinske dokumentacije, Komisija za upućivanje na liječenje izvan RS-a, na sjednici održanoj 8. januara 2018. godine utvrdila je da ne postoje uslovi za upućivanje osiguranog lica na medicinsku rehabilitaciju u Specijalnu bolnicu za rehabilitaciju Banja Koviljača iz razloga što Fond nema zaključen ugovor sa tom ustanovom", napisano je u Rješenju Fonda zdravstvenog osiguranja RS.

No, Milica Marković, očito, u drugu banju ne želi. A kada već entitet RS ne da novac, zatražila ga je od institucija države koju negira.

  • klix.ba / Radio Bihać
  • 26.04.2018 - 10:31
  • 670

TAGOVI

POVEZANE VIJESTI