• 92.3 MHz - 94,7 MHz
  • Četvrtak, 28.03.2024 - 13:54

Bihać: Treći međunarodni festival „Avant&Una“ će se održati u periodu od 20. do 25. augusta ove godine

Bihać Avantura Film Festival „Avant & Una“, koji je prošle godine uprkos pandemijskim poteškoćama uspješno realizovan, zaživjet će i ove godine. Danas je, u 10:00 sati, u prostorijama Kulturnog centra u Bihaću održan prvi sastanak organizacijskog odbora na kojem se razgovaralo o važnosti ovakvog festivala, kako za grad Bihać, tako i za kulturu i turizam Bosne i Hercegovine.

I ove godine se tradicionalno nastavila suradnja sa Gradom Bihaćem, Kulturnim centrom, Turističkom zajednicom i Nacionalnim parkom Una, koji su zajedno sa direktorom festivala, Mirsadom Ćatićem, odlučili festival podignuti na novi nivo i poboljšati njegov kvalitet.

Ćatić se zahvalio partnerima festivala i istaknuo kako svako od njih daje značajan doprinos da festival živi. Predstavio je koncept ovogodišnjeg Bihać Avantura Film Festivala „Avant & Una“, osmišljenog kao pozornica na otvorenom sa novim atrakcijskim lokacijama, produkcijsko-lokacijskim workshopom posvećenom razvoju praktičnih znanja u filmskoj industriji, workshopom posvećenom kreativnoj industriji i suradnji između turističke i filmske industrije, te zanimljivim avanturama koje očekuju festivalsku publiku ove godine.

Elmir Rekić, tehnička podrška festivala, naglasio je kako je festival napredovao u ove dvije godine i da su se obezbijedila značajna tehnička sredstva, koja su ostala kao dio lične infrastrukture festivala, što omogućava dalji napredak.

U ime gradske uprave, Edin Moranjikić, pozdravio je organizatore, te se prisjetio koliko je truda uloženo da se, uprkos pandemiji, realizuje prošlogodišnji festival, što je od izuzetne važnosti, jer time festival održava kontinuitet.

Nacionalni park Una je odlučio obogatiti ovogodišnji program festivala naučno-edukativnom avanturom, autorskim dokumentarnim filmom „Tragom medvjeda zvanog Ljutoč BH 001“. Treći međunarodni festival „Avant&Una“ će se održati u periodu od 20. do 25. augusta ove godine, a filmski autori i producenti mogu se prijaviti na festival putem globalne filmske mreže.

  • depo.ba / Radio Bihać
  • 10.06.2021 - 13:13

TAGOVI

POVEZANE VIJESTI