• 92.3 MHz - 94,7 MHz
  • Četvrtak, 28.03.2024 - 21:15

Bihaćki bend Start predstavio novi album

Pjesmama ćemo širiti ljubav i pozitivnu energiju

Početkom februara bihaćki bend Start objavio je novi album "Moj otrove" u izdanju izdavačke kuće Tempo Digital Music, a u cilju promocije svojih autorskih djela u subotu, 24. februara, imat će koncertnu promociju u sarajevskom klubu Monument.

Bend Start je nastao početkom 2000. godine, a 2010. godine prekinuo je rad zbog sve učestalijih životnih obaveza tadašnjih članova.

"Naš muzički put je bio trnovit i težak, jer autorska rock scena gotovo da ne postoji u našoj državi. To je bio i razlog gašenja Starta u prvoj postavi. Iz tih razloga smo čekali pravu priliku i pravo vrijeme da ponovo pokrenemo bend i cjelokupnu priču o autorskom stvaralaštvu", rekao nam je bas gitarista grupe Šahsudin Osmanović.

Kaže nam kako je pjesma "Tamo", koju je publika širom BiH veoma dobro prihvatila, nastala i snimljena neočekivano.

"Pjesma je nastala zato što smo htjeli ostvariti želju svih onih naših drugova i drugarica koji su otišli trbuhom za kruhom u neke druge evropske zemlje tražeći svoju bolju budućnost. Zbog tematike pjesme smo jednim dijelom očekivali pozitivne reakcije koje su uslijedile", rekao je Osmanović.

Spot za ovu pjesmu sniman je u Bihaću, a cilj im je bio prikazati da BiH ima mnogo toga za ponuditi mladim ljudima.

"S tim u vezi u spotu prikazujemo prirodu, a ujedno smo skrenuli pažnju na veliku samostalnost žena", rekao je.

Nada se da će grupa Start koja je na početku muzičke karijere biti dobro prihvaćena i među publikom i među kolegama.

"Trudit ćemo se da svojim tekstovima i dalje predstavljamo svoj grad, svoju zemlju i širu regiju. Širit ćemo ljubav i pozitivnu energiju", poručio je Osmanović.

Njihov album prvjenac možete poslušati na svim muzičkim platformama poput iTunesa, Spotifya, Deezera, Google Playa i YouTubea.

Članovi benda su Saša Mirković, Anes Zulić, Šahsudin Osmanović, Edin Imširović, Elvis Hodžić i Lejla Nuhanović.

  • klix.ba / Radio Bihać
  • 23.02.2018 - 09:37

TAGOVI

POVEZANE VIJESTI